News

PSD anunță un pachet de sprijin pentru români: „Foarte necesar pentru această perioadă prin care trece România”

Marcel Ciolacu a transmis că luni, partidul său va prezenta un pachet de măsuri sociale și economice pentru a-i sprijini pe românii vulnerabili. Ministrul muncii a dat câteva exemple despre ce s-ar putea implementa.
09.04.2022 | 21:12
PSD anunta un pachet de sprijin pentru romani Foarte necesar pentru aceasta perioada prin care trece Romania
PSD anunță un pachet de sprijin pentru români. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a anunțat că partidul său va propun un pachet de sprijin pentru cetățenii români, având în vedere scumpirile din ultima perioadă.

Ce măsură anunță PSD pentru a-i ajuta pe români

Liderul social democrat a precizat că luni va prezenta pachetul de sprijin pentru români, iar măsurile vizate vor fi atât pentru domeniul economic, dar și pentru cel social.

ADVERTISEMENT

Acest pachet de măsuri anunțat de PSD este de peste 17 miliarde, a mai anunțat liderul PSD.

„Luni, după şedinţa coaliţiei, vom prezenta întregul pachet sprijin pentru România, un pachet atât social, cât şi economic, aşteptat de români şi de mediul de afaceri, dar în principal foarte necesar pentru această perioadă prin care trece şi România împreună cu întreaga Europă. (…)

E un pachet de aproximativ 17,3 miliarde, în care pe partea economică sunt bugetate măsuri mai mult decât pe partea socială”, a transmis acesta.

ADVERTISEMENT

Ce a mai anunțat Marcel Ciolacu despre acest pachet

De asemenea, Marcel Ciolacu a mai transmis și că aceasta este prima dată când sunt propuneri de la Guvern pentru ca efectele crizei din energie să fie contracarate.

„Dacă şi la comisarii europeni s-a găsit deschidere pentru măsurile sociale – în valoare de 7,2 miliarde, din fonduri europene, din exerciţiul 2016-2020, care oricum ar mai fi avut o perioadă scurtă de implementare – măsurile economice sunt preponderente şi au un efect imediat.

ADVERTISEMENT

Este pentru prima oară când un guvern vine cu măsuri să prevină anumite efecte ale crizei din energie sau ale războiului”, a afirmat Marcel Ciolacu într-o conferinţă de presă.

Ministrul muncii, detalii despre măsurile de ajutor pentru românii

De asemenea, ministrul muncii a spus că măsurile respective sunt pentru a-i ajuta pe cei mai vulnerabili, anume circa 12 milioane de persoane.

ADVERTISEMENT

Marius Budăi a dat și exemple despre ce s-ar putea întâmpla, de la tichete de masă, la stimulente pentru elevi sau mărirea normei din spitale.

“O mare parte din aceste măsuri (…) vor fi pentru a-i sprijini pe cei mai vulnerabili. Sunt în jur de 12 milioane de cetăţeni români, pentru care fie că le apărăm locurile de muncă, fie că le dăm copiilor bani să prevenim abandonul şcolar, fie că le dăm tichete de masă, fie că mărim norma de hrană în spitale, în centrele de plasament, în centrele de bătrâni, beneficiarii acestui pachet social”, a afirmat Marius Budăi.

ADVERTISEMENT