Fotbal international

PSG îl oferă pe Neymar la alte trei cluburi decât Barcelona! Juventus, Real Madrid şi Manchester United sunt aşteptate la negocieri

06.08.2019 | 13:44
PSG il ofera pe Neymar la alte trei cluburi decat Barcelona Juventus Real Madrid si Manchester United sunt asteptate la negocieri

PSG vrea să scape de Neymar şi asta cât mai repede posibil. Planurile noului director sportiv al parizienilor, brazilianul Leonardo, nu îl includ şi pe capriciosul său compatriot, Leonardo preferând să aibă în vestiar multă linişte şi disciplină, decât talent combinat cu un comportament care lasă de dorit. Şi mai este un motiv serios pentru care Leonardo vrea să încheie de ujrgenţă afacerea Neymar. Cu banii obţinuţi pe el, care acum au scăzut la 180 de milioane, vrea să aducă pe ultima sută de metri doi jucători din Serie A: fantezistul Paulo Dybala de la Juventus şi portarul Gigi Donnarruma de la Milan.

PSG l-a oferit pe Neymar, chiar şi împrumut, la alte trei cluburi mari decât Barcelona

Însă clubul care chiar îl doreşte insistent pe Neymar şi pe care jucătorul şi-l doreşte la fel de insistent este Barcelona, iar relaţiile dintre PSG şi catalani sunt ca între doi pereţi. De aceea, PSG, pentru a grăbi plecarea starului pentru care a plătit clauza de eliberare Barcelonei în 2017, în valoare de 222 milioane euro l-a mandatat pe Leonardo să îl ofere pe brazilian la alte trei mari puteri din Europa.

Acestea sunt Juventus, Manchester United şi Real Madrid. Parizienii sunt dispuşi, doar pentru a nu-l vedea pe Neymar revenit pe Nou Camp, să meargă până într-acolo încât să accepte o conjunctură nouă până la acest moment, adică un împrumut pe un sezon sau chiar două al jucătorului, urmând ca după aceea să se negocieze preţul final. Dar acest lucru este valabil pentru oricine în afara Barcelonei.

PSG Neymar. Directorul sportiv al PSG, Leonardo, l-a oferit pe Neymar la trei mari cluburi

Neymar nu vrea decât la Barcelona

Manchester United a fost primul club contactat şi i s-a propus un împrumut pe un an, pentru 20 de milioane, dar englezii, încântaţi de idee în primul moment au spus apoi pas când au aflat că trebuie să îi plătească salariul enorm, de 36 de milioane anual jucătorului. Juventus nu poate plăti un salariu mai mare decât al lui Cristiano Ronaldo, 30 milioane şi oricum, pentru un singur sezon nu e interesată de operaţiune. Real Madrid ar fi cea mai abordabilă soluţie, cu preşedintele Florentino Perez făcând obsesie pentru brazilian.

Însă Neymar nu mai vrea sub nici o formă la Real sau în altă parte şi a transmis conducerii lui PSG că apreciază faptul că este lăsat să plece, dar cere să se ţină cont şi de dorinţa lui, aceea fiind de a reveni la Barcelona, singurul club pentru care acceptă reducerea salarială. Neymar cere PSG să joace aceeaşi carte şi pentru Barcelona la fel ca pentru celelalte cluburi, convins că gruparea de pe Nou Camp îl vrea şi va rezolva problema, dacă va fi acceptată la negocieri.