News

Putin lansează noi acuzații. „Sunt sisteme ofensive, de atac”, spune președintele Rusiei despre baza de la Deveselu

Lansatoarele de rachetă din România și Polonia, o amenințare pentru Rusia. Vladimir Putin a spus că acestea sunt sisteme pentru un posibil atac și nu sunt destinate apărării.
01.02.2022 | 22:42
Putin lanseaza noi acuzatii Sunt sisteme ofensive de atac spune presedintele Rusiei despre baza de la Deveselu
ADVERTISEMENT

Vladimir Putin a făcut declarații referitoare la România, în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o alături de premierul ungar Viktor Orban.

Vladimir Putin consideră lansatoarele de rachetă din România și Polonia o amenințare pentru Rusia

Mai mult decât atât, pe lângă faptul că România și Polonia, țări membre NATO au lansatoare de rachete pe care Rusia le vede drept o amenințare clară, liderul de la Kremlin consideră că națiunile occidentale au ignorat îngrijorările cheie ale statului pe care îl conduce.

ADVERTISEMENT

„Au fost ignorate preocupările fundamentale ale Rusiei. Nu am observat o examinare în mod adecvat a celor trei solicitări ale noastre”, a afirmat Vladimir Putin.

Mai mult, Vladimir Putin a acuzat Occidentul că l-a mințit și că a înșelat Rusia, deoarece a promis că nu se va extinde spre est, dar „au spus una și au făcut alta”.

ADVERTISEMENT

„Se cunoaște faptul că noi am primit promisiuni că NATO nu se va extinde spre est niciun pas. Acest lucru este cunoscut de toată lumea. Acum vedem unde se află NATO – Polonia, România, statele Baltice.

Au spus una și au făcut alta, la noi poporul obișnuiște să spună despre aceste lucruri că pur și simplu ne-au înșelat”, a afirmat Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT

Președintele rus este nemulțumit că SUA au ieșit din Tratatul antirachete balistice

De asemenea, președintele rus a transmis și că Statele Unite au ieșit din Tratatul antirachete balistice (Tratatul ABM), unul care contribuia la securitatea în lume, deși Rusia a încercat în repetate rânduri să îi convingă pe americani să nu facă acest lucru.

Mai mult decât atât, lansatoarele de rachete din Polonia și țara noastră sunt sisteme de atac ce pot fi folosite oricând, motive de îngrijorare pentru Rusia.

ADVERTISEMENT

„În pofida acestui fapt, SUA a ieșit din acest acord, iar acum, în România și Polonia vor fi în curând, dacă nu sunt deja instalate, sistemele de lansare a rachetelor, rachetele MK41 și Tomahawk pot fi instalate, ce nu constituie un sistem de antirachetă, sunt sisteme ofensive, de atac”, a mai spus Vladimir Putin.

Putin a numit Ucraina o „unealtă a Occidentului” și chiar a acuzat SUA că „vor să limiteze Rusia”, iar pentru acest scop se folosesc de Ucraina.

De asemenea, el a mai spus și că următorul pas este ca Ucraina să intre în NATO.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone....
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Cine s-a răzbunat pe Simona Halep. El este „iubitul” de 57 de ani
Cine s-a răzbunat pe Simona Halep. El este „iubitul” de 57 de ani
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze