Sporturi

Rafael Nadal, cel mai titrat sportiv din toate timpurile! L-a depășit pe Valentino Rossi

23.04.2018 | 20:06
Rafael Nadal cel mai titrat sportiv din toate timpurile La depasit pe Valentino Rossi

Tenismenul spaniol Rafael Nadal, liderul clasamentului ATP, a câştigat, duminică, pentru a 11-a oară turneul de la Monte Carlo, dotat cu premii de aproape cinci milioane de euro, și a devenit cel mai titrat sportiv din toate timpurile.

Nadal, în vârstă de 31 de ani, este primul sportiv din lume care câștigă o competiție de 11 ori. Până la turneul de la Monte Carlo, spaniolul se afla la egalitate în această ierarhie cu motociclistul italian Valentino Rossi, care s-a impus de zece ori în Marele Premiu al Olandei de la Assen.

Rafel Nadal își poate egala recordul la Barcelona în această săptămână

Rafael Nadal își poate egala recordul la sfârșitul acestei săptămâni dacă va câștiga turneul de la Barcelona, în care s-a mai impus de 10 ori. Spaniolul are 76 de titluri în circuitul ATP, dintre care 16 de Grand Slam. De asemenea, Nadal ar putea ajunge la 11 victorii și la Roland Garros.

În clasamentul succeselor în aceeași competiție se mai află jocheul englez Lester Piggott (câștigător de 9 ori în Epson Derby), schiorul suedez Ingemar Stenmark (învingător de 8 ori la Madonna di Campiglio), pilotul german de Formula 1 Michael Schumacher (câștigător de 8 ori la Marele Premiu al Franței), ciclistul belgian Eddy Merckx (învingător de 7 ori în cursa clasică Milano – San Remo) și pilotul brazilian de Formula 1 Ayrton Senna (câștigător de 6 ori în Marele Premiu al Principatului Monaco).

Rafael Nadal a rămas campion la Monte Carlo, după ce a câștigat finala contra lui Kei Nishikori, scor 6-3, 6-2, și a obținut al 11-lea său titlu în Principat. Rafa este aproape imposibil de învins pe zgură, a ajuns la 36 de seturi câștigate consecutiv. Cu acest succes, Nadal rămâne lider mondial și pentru următoarea săptămână.