News

Raluca Turcan, anunț important pentru milioane de pensionari. Ce se va întâmpla de vineri

25.02.2021 | 22:26
Raluca Turcan anunt important pentru milioane de pensionari Ce se va intampla de vineri
ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut un anunț important pentru milioane de pensionari din România. Începând de vineri, 26 februarie, va fi pus în funcțiune softul care urmează să fie folosit în procesul de evaluare şi recalculare a pensiilor.

Oficialul Guvernului a anunțat, joi seara, că acest mecanism va colecta datele din toate cele aproape 5.000.000 de dosare din sistemul public de pensii.

ADVERTISEMENT

Până acum, după o simplă testare, au fost deja evaluate 820 de dosare. Echipa de la Muncă și-a propus ca, în termen de un an, să ducă la bun sfârșit întregul proces de evaluare din țară.

Raluca Turcan, anunț important pentru 5 milioane de pensionari

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Raluca Turcan a venit cu vești pentru circa 5.000.000 de pensionari din România. Aceasta a anunțat că, de vineri, noul soft care va colecta datele din toate dosarele din sistemul public de pensii va fi folosit în procesul de evaluare a dosarelor din toată țara.

ADVERTISEMENT

”Am participat astăzi, alături de echipa Casei Naționale de Pensii și de reprezentanții tuturor caselor teritoriale de pensii, la o demonstrație a modului în care funcționează noul soft și am parcurs, împreună, câțiva dintre pașii pe care îi presupune operațiunea de evaluare a unui dosar.

De altfel, în etapa de testare a softului au fost deja evaluate 820 de dosare și ne-am propus ca, în termen de un an, cu efortul susținut al colegilor din casele de pensii din țară, să ducem la bun sfârșit întregul proces de evaluare”, a scris Ministrul Muncii pa site-ul de socializare.

ADVERTISEMENT

Cum funcționează acest soft de recalculare a pensiilor

Turcan mai spune că au fost identificate și soluții pentru suplimentarea personalului necesar procesului de evaluare a dosarelor de pensii, astfel ca procedura să nu afecteze activitatea curentă a caselor și nici efortul de recuperare a restanțelor în recalcularea dosarelor.

Am identificat, de asemenea, soluții pentru suplimentarea personalului necesar procesului de evaluare, pentru că această procedură nu trebuie să afecteze activitatea curentă a caselor și nici efortul de recuperare a restanțelor în recalcularea dosarelor.

ADVERTISEMENT

I-am îndemnat pe toți colegii din casele teritoriale de pensii să fie riguroși în munca pe care o vor depune, pentru că de acuratețea datelor introduse va depinde pensia pe care o vor primi, lună de lună, milioane de beneficiari, după recalculare”, spune ministrul.

Raluca Turcan a oferit și detalii despre modul în care funcționează acest nou procedeu: ”Softul include o matrice de colectare detaliată a datelor din aceste dosare tocmai pentru a permite, ulterior, recalcularea pensiilor în funcție de formula pe care o va stabili noua lege, după dezbaterea ei în Parlament”, a mai spus Turcan.

ADVERTISEMENT