Sport

Culisele PLECĂRII lui Vamă! “Ăsta NU prezintă garanţii”

RAPID. Plecarea lui Dinu Gheorghe din Giuleşti încă naşte controverse în lumea fotbalului, zvonurile fiind răspîndite cu uşurinţă în fieful Rapidului. Chiar dacă s-au invocat lipsa unor...
24.01.2015 | 12:15
Culisele PLECARII lui Vama Asta NU prezinta garantii
ADVERTISEMENT

RAPID. Plecarea lui Dinu Gheorghe din Giuleşti încă naşte controverse în lumea fotbalului, zvonurile fiind răspîndite cu uşurinţă în fieful Rapidului. Chiar dacă s-au invocat lipsa unor jucători care să completeze locurile lăsate libere după plecarea tuturor fotbaliştilor şi a unor controverse cu familia Moraru, motivul real pentru care “Vamă” a părăsit Grantul este reprezentat de lipsa unor fonduri financiare solide!

Citeşte: EXCLUSIV / HAOS în Grecia! “Ne vrem banii!”

RAPID. La începutul mandatului început de Dinu Gheorghe în Giuleşti, înţelegerea preşedintelui giuleştean cu finanţatorul echipei, Valerii Moraru, a fost ca echipa să fie preluată de un grup de afacerişti apropiaţi sufleteşte de echipa feroviară (vezi detaliile în exclusivitate AICI). Informaţia a fost confirmată de părţile implicate, inclusiv de Dinu Gheorghe, acesta dezvăluind că ar urma să fie posesorul unui pachet de acţiuni. “Există posibilitatea să am şi eu acţiuni, îmi doresc, dar vom vedea”, suna afirmaţia lui Dinu “Vamă”.

ADVERTISEMENT

“Moraru nu oferă garanţii!”

RAPID. În spatele declaraţiei lui Dinu Gheorghe stătea un plan care părea că va da roade, clubul din Grant, cu o istorie încărcată, urmînd să fie preluat de opt investitori. Numai că planurile lui “Vamă” au fost date peste cap de toţi cei ofertaţi, oamenii de afaceri declinînd rînd pe rînd ofertele venite dinspre partea oficialilor giuleşteni. “Singurul care încă se mai gîndeşte în prezent la ofertă este Radu Mirea, de la Arsis, însă nici el nu doreşte să vină. Nici o persoană care este la Rapid nu oferă garanţii că formaţia se va redrasa cu ei în interiorul clubului, nici măcar Moraru. Dinu Gheorghe şi-a stricat imaginea după aventura de la Astra, iar oamenii de afaceri au auzit multe discuţii despre metodele sale de lucru neortodoxe. Prin urmare, nici unul dintre cei ofertaţi nu a acceptat propunerea”, a fost rezumatul făcut de apropiaţii lui Dinu Gheorghe.

Citeşte: ADULTER în Liga 1! I-a furat nevasta colegului!

valerii-moraru-660x428-660x400

Anexa nr. 5, o enigmă în continuare!

RAPID. FANATIK.RO a stat de vorbă cu mai mulţi dintre acţionarii ofertaţi de Dinu Gheorghe şi Valerii Moraru, oamenii de afaceri dezvăluind motivele pentru care nu au acceptat provocarea de a salva Rapidul. Iar dezvăluirile acestora sînt uimitoare, falimentul clubului înfiinţat în 1923 putînd fi cauzat de un singur act! “Este o problemă cu actul de vînzare în care clubul a fost cedat de către Copos. În contractul de vînzare-cumpărare, nu este specificat dacă George Copos a renunţat sau nu la acţiuni. Se face trimitere de la o anexă la alta, dar ultima, a cincea, care ar fi trebuit să existe, nu mai este la dosar. Şi ce facem? Noi investim şi vine Copos după patru ani? Moraru ne-a invitat la negocieri inclusiv în perioada Sărbătorilor de iarnă, dar l-am refuzat elegant după ce am văzut actele”, este precizarea făcută de oamenii de afaceri. Problema anexei, la care fac referire cei care au fost doriţi în Grant, a fost relatată de către FANATIK.RO (vezi detalii în exclusivitate AICI).

ADVERTISEMENT

Ruptură fani-Moraru

Situaţia dezastruoasă din cadrul grupării giuleştene a ieşit în evidenţă şi după gestul fanilor din Grant, care au protestat pentru lipsa de credibilitate a lui Valerii Moraru. Lipsa investiţiilor, precum şi promisiunile neonorate de către omul de afaceri din Republica Moldova i-au adus pe fani în situaţia de a protesta pentru prima oară la adresa finanţatorului. “Moraru visează rezultate/ Fără bani şi calitate”, a fost unul dintre mesaje, bannerele fiind susţinute de injurii aduse atît omului de afaceri, cît şi lui Dinu Gheorghe, fostul preşedinte din Giuleşti, care a dat afară toţi jucătorii Rapidului, fără a aduce alţi jucători.

6 trofee a cîştigat Dinu Gheorghe ca oficial al Rapidului: două titluri, două Cupe şi două Supercupe ale României