Sport

Rapid, nume de legendă pentru tribunele și peluzele stadionului Giulești

Rapid a ales nume de legendă pentru tribunele și peluzele stadionului Giulești - Superbet Arena. Zonele arenei vor avea noi denumiri.
23.09.2023 | 17:33
Rapid nume de legenda pentru tribunele si peluzele stadionului Giulesti
Rapid a ales nume de legendă pentru tribunele și peluzele din Giulești. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Rapid a ales nume de legendă pentru tribunele și peluzele noului stadion Giulești – Superbet Arena, care a fost inaugurat în martie 2022. Giuleștenii le-au pregătit o surpriză fanilor și au „botezat” zonele arenei cu numele jucătorilor care și-au lăsat amprenta asupra clubului.

Rapid, nume de legendă pentru tribunele și peluzele stadionului Giulești

O parte dintre legendele Rapidului, care au intrat în istoria clubului prin valoare, atașamentul față de culorile clubului sau performanță, dau numele peluzelor și tribunelor noului stadion din Giulești.

ADVERTISEMENT

Zonele arenei își vor păstra denumirea, la care se va adăuga numele legendelor, a anunțat clubul „alb-vișiniu” pe site-ul oficial. Noua arenă a Rapidului a fost inaugurată pe 26 martie 2022.

În cadrul evenimentului au participat mai mulți jucători de legendă ai Rapidului. La sfârșitul lunii iunie, clubul „alb-vișiniu” a sărbătorit 100 de ani de existență.

ADVERTISEMENT

Nume de legendă pentru tribunele și peluzele stadionului Giulești:

  • Peluza Nord – Dan Coe
  • Peluza Sud – Tache Macri
  • Tribuna a II-a – Alexandru Neagu
  • Tribuna I – Valentin Stănescu
  • Tribuna 0 – Gheorghe Dungu
  • Tribuna VIP – Nicolae Manea

Cine sunt legendele care dau nume pentru tribunele și peluzele stadionului Giulești

Dan Coe și-a făcut junioratul la Rapid și a evoluat la echipa de seniori a giuleștenilor timp de 10 ani în perioada 1961-1971. Alături de giuleșteni, fostul fundaș central a câștigat titlul național în 1967 și două Cupe Balcanice.

ADVERTISEMENT

La naționala României, „Ministrul Apărării” a jucat 41 de meciuri, în care a marcat două goluri și a participat alături de „tricolori” la Campionatul Mondial din 1970. Dan Coe a decedat în 1981, la numai 40 de ani.

Dumitru “Tache” Macri s-a născut la 28 aprilie 1931 și a fost transferat de Rapid în 1949 de la Flacăra Roșie. Fostul căpitan al giuleștenilor a evoluat toată cariera în tricoul „alb-vișiniilor”, până în 1966. În vârstă de 92 de ani, fostul fundaș este stabilit în Franța. În 1973 a fost antrenor pe banca giuleștenilor.

ADVERTISEMENT

Tribuna VIP din Giulești poartă numele legendarului Nicolae Manea

Valentin „Tinel” Stănescu a fost jucătorul Rapidului între 1947 și 1952. În postura de antrenor, fostul portar a adus titlul în Giulești în 1967. Valentin Stănescu a antrenat-o pe Rapid între 1963-1968 și 1982-1984.

Gheorghe Dungu a murit în luna iunie a acestui an la vârsta de 94 de ani. Născut pe 5 aprilie 1929, fostul portar este cel mai longeviv jucător care a evoluat la Rapid, apărând buturile clubului timp de 15 ani, între 1948 și 1963. Gheorghe Dungu a fost antrenor la centrul de copii și juniori de la Rapid.

Nicolae Manea, legendarul atacant al Rapidului, a marcat în Giulești nu mai puțin de 117 goluri, fiind pe locul 4 în clasamentul all-time al golgheterilor. Decedat în 2014 la vârsta de 60 de ani, „Mutu” a îmbrăcat tricoul Rapidului între 1973 și 1987.

Alături de giuleșteni, Nicolae Manea a câștigat Cupa României în 1975. Fostul antrenor i-a pregătit pe „alb-vișinii” în trei perioade.

ADVERTISEMENT