Sport

Rapid – Sabah 1-2 în al doilea amical din Antalya. Burmaz, primul gol în tricoul giuleștenilor

Rapid va fost învinsă de Sabah Baku, scor 1-2, vicecampioana Azerbaidjanului, în cel de-al doilea meci amical din stagiul de pregătire din Antalya.
09.01.2024 | 18:48
Rapid  Sabah 12 in al doilea amical din Antalya Burmaz primul gol in tricoul giulestenilor
ADVERTISEMENT
09-01-2024
14:23

Rapid - Sabah 1-2 (Burmaz 62 pen. / Sekidika 45+1, Nuriyev 69)

Vezi aici meciul video

Final de meci – Rapid pierde al doilea amical din Antalya. Azerii de la Sabah Baku se impun cu 2-1 într-o partidă în care atacantul sârb Borisav Burmaz a marcat primul său gol pentru echipa giuleșteană.

Min. 89 – Ocazie mare a azerilor, dar Horațiu Moldovan respinge șutul din lovitură liberă de la marginea careului de 16 metri.

Min. 69: GOOOL Sabah Baku! Defensiva giuleșteană îl scapă de Nuriyev la o pasă pe culoar, iar atacantul azer îl întoarce pe Săpunaru și marchează superb cu un șut plasat la vinclu.

Min. 62: GOOOL Rapid! Burmaz transformă cu precizie un penalty acordat pentru un henț în careu comis de un fundaș al azerilor și înscrie astfel primul gol în tricul giuleștenilor.

Rapid - Sabah cantonamentul din Antalya

Min. 49 – Arbitrul partidei a avut probleme medicale și a primit îngrijiri. Jocul a fost reluat după o pauză de 2 minute.

Rapid - Sabah cantonamentul din Antalya

Min. 46 – Cristiano Bergodi a făcut mai multe schimbări la pauză, astfel că Rapidul joacă în partea secundă în următoarea formulă: H. Moldovan – Onea, Săpunaru, D. Grigore, Borza – Oaidă, C. Albu – Krasniqi, Cîrjan, Hasani – Burmaz.

Min. 45+1: GOOL Sabah Baku! Belfodil pătrunde în careu și centrează în fața porții. Rămas singur, Sekidika îndeplinește o formalitate și modifică tabela chiar înainte de pauză. 

Min. 30: Borisav Burmaz este introdus pe teren de Cristiano Bergodi în locul lui Albion Rrahmani. De asemenea, Ioniță părăsește terenul și intră Cătălin Cîrjan. 

Min. 12: Djokovic a pierdut foarte ușor mingea la mijlocul terenului, iar greșeala croatului a fost aproape să o coste pe Rapid. Execuția azerilor s-a dus mult peste poartă. 

Min. 1: Partida a început! În tribune sunt prezenți, printre alții, Dan Șucu, Daniel Niculae, dar și Dani Coman. 

După ce a fost prezent la meciul lui Dinamo, scor 1-1 cu Genclerbirligi, staff-ul naționalei României, compus din Ionel Gane, secundul lui Edi Iordănescu, dar și Daniel Pancu, selecționerul naționalei U21, asistă la amicalul Rapidului. 

Staff-ul naționalei este prezent la amicalul Rapidului cu Sabah Baku. Foto. FANATIK.
Staff-ul naționalei este prezent la amicalul Rapidului cu Sabah Baku. Foto. FANATIK.

Rapid: Drăghia – Onea, Cristea, Iacob, Braun – Djokovic – Funsho, Kait, Ioniță, Papeau – Rrahmani. Antrenor: C. Bergodi. 

Sabah: Mehbaliyev, Hadhoudi, Mutallimov, Irazabal, Letic, Camalov, Guliev, Nuriyev, Thill, Sekidika, Belfodil. Rezerve: Imanov, Samigullin, Chakla, Aliyev, Apeh, Dashdamirov, Volkovi, Mammadli, Alasgarov. Antrenor: M. Musayev. 

FANATIK e prezent în Antalya pentru al 2-lea amical al Rapidului. Partida cu Sabah e în pericol sa fie anulată din cauza furtunii. Giuleștenii sunt în discuții chiar în acest moment cu azerii sa vadă dacă mai pot juca azi, în funcție de cum va mai fi și vremea. Programat inițial la ora 16:00, meciul de verificare a fost mutat la ora 17:00.

Rapid – Sabah, al doilea amical al iernii pentru giuleșteni. Probleme cu vremea în Antalya

Rapid continua pregătirile pentru reluarea sezonului și implicit pentru meciul cu FC U Craiova 1948, primul oficial din 2024. De această dată, jucătorii lui Cristiano Bergodi vor juca împotriva azerilor de la Sabah. În cazul în care vremea se liniștește, partida va putea fi urmărită de la ora 16:00 în direct pe canalul oficial de YouTube al clubului.

ADVERTISEMENT

Formația lui Dan Șucu s-a întărit puternic în această iarnă, după transferurile lui Hasani, Burmaz, Krasniqi și Damjan Djokovic. Echipa lui Cristiano Bergodi speră ca în urma unei pregătiri bune să reintre puternic în lupta la titlu.

Giuleștenii vor mai disputa un meci amical pe data de 12 ianuarie, cu o zi înainte de finalul cantonamentului. În prima partidă amicală din cantonamentul de iarnă, Rapid a terminat la egalitate, scor 3-3, cu echipa din liga secundă a Turciei, Sakaryaspor.

ADVERTISEMENT

Rapid ar putea să il debuteze pe Damjan Djokovic cu Sabah

Damjan Djokovic este ultima lovitură a lui Dan Șucu la Rapid. Mijlocașul central venit de la FCSB va debuta în partida cu Sabah. Cristiano Bergodi a pus accent în primul rând pe partea tehnico-tactică și mai puțin pe rezultat în primul amical.

De altfel, FANATIK a surprins schemele de joc pentru faza ofensivă și defensivă.  Ermal Krasniqi a fost jucătorul care a ieșit cel mai mult în evidență dintre noii veniți, în timp ce Albion Rrahmani a revenit cu gol și și-a creat mai multe ocazii mari. Rămâne de văzut cum va arăta Rapidul în acest meci și dacă Damjan Djokovic își va face simțită prezența pe teren.

ADVERTISEMENT

Cum a arătat 11-le Rapidului la primul meci amical

Rapid: Moldovan – Braun, Săpunaru, Grigore, Borza – Oaidă, Albu – Hasani, Cîrjan, Krasniqi – Burmaz. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Bergodi speră ca o dată cu noile transferuri să pună echipa pe picioare. Italianul a acuzat în nenumărate rânduri pe parcursul sezonului faptul că este greu să lege victoriile din cauza subțirimii lotului.

ADVERTISEMENT

Cele 4 transferuri făcute de Dan Șucu vin în ajutorul lui Cristiano Bergodi, care trebuie să aprindă scânteia în lotul giuleștenilor. Pe lângă cele 4 transferuri, Rrahmani s-a întors după accidentarea care l-a ținut pe margine. Ba mai mult, vedeta Rapidului a și înscris în primul meci amical.

În acest moment, Rapid ocupă locul 4 în clasamentul SuperLigii. Formația pregătită de Cristiano Bergodi a avut un final de an dezamăgitor. În ultimele 5 partide din campionat, Rapid a obținut 3 rezultate de egalitate și a pierdut 2 confruntări.

  • 4 transferuri a făcut Rapid în această iarnă: Hasani, Burmaz, Krasniqi și Djokovic
ADVERTISEMENT