Fotbal intern

Orgolii la a patra! Lăcătuş şi Pancu, faţă în faţă, înainte de meci

Sâmbătă, de la ora 19:15, va avea loc primul duel din Liga 4 al echipelor care se consideră continuatoarele tradiţiei „granzilor” fotbalului românesc, Rapid şi Steaua. Partida va putea fi...
14.10.2017 | 16:53
Orgolii la a patra Lacatus si Pancu fata in fata inainte de meci

Sâmbătă, de la ora 19:15, va avea loc primul duel din Liga 4 al echipelor care se consideră continuatoarele tradiţiei „granzilor” fotbalului românesc, Rapid şi Steaua. Partida va putea fi urmărită şi la televizor, în direct pe Telekom Sport 2.

Fierbe Giuleştiul! Bătrâna arenă de lângă Podul Grant respiră pasiune, optimism, tumult, tot ceea conferă farmec vieţii. Biletele de intrare s-au pus în vânzare încă de marţi, iar cererea e uriaşă, pentru că giuleştenii sunt flămânzi după atmosfera derby-urilor de altădată. Nu, nu este vorba despre vreun derby UEFAntastic. Au trecut deja 11 ani de atunci… dar povestea continuă, pentru că în teren va fi Daniel Niculae, ultimul mohican al acelor vremuri. E doar un simplu joc din Liga 4, în care practic nici punctele nu contează prea mult, pentru că totul se va juca în „play-off”. Contează doar orgoliile. Iar acestea sunt ridicate la puterea a patra, cifra eşalonului în care activează acum Academia Rapid şi CSA Steaua. Şi ar mai fi, ca un „condiment” al acestui meci, prezenţa, în diferite poziţii administrative sau chiar… în teren, a legendelor celor două grupări, Daniel Pancu şi, respectiv, Marius Lăcătuş. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Marius Lăcătuş: „Îi felicit pe Pancu şi Niculae, că încă se menţin în formă!”

Domnule Marius Lăcătuş, cum anticipaţi că va fi primul derby Rapid – Steaua din Liga 4?
– Va fi, cu siguranţă, un joc disputat, echilibrat, între două echipe care îşi doresc calificarea în „play-off” şi, apoi, promovarea în Liga 3. Este vorba despre cele mai bune formaţii din serie, lucru demonstrat în etapele de până acum (n.r. – Academia Rapid conduce în clasament după 7 etape cu un punct avans, dar CSA Steaua are un meci mai puţin disputat) cu fotbalişti de calitate şi, de aceea, sper că va fi şi un spectacol agreabil.

Aţi trăit atâtea derby-uri atât pe teren, cât şi pe bancă. Schimbă cu ceva datele problemei faptul că acum se joacă în Liga 4?
– În niciun caz, orgoliile sunt aceleaşi. E vorba de două grupări care îşi doresc performanţă şi care au în spate fani ce suportă greu eşecurile în derby-uri.

Că tot aminteaţi de fani… sunt pregătiţi tinerii jucători ai Stelei să înfrunte atmosfera vulcanică din Giuleşti?
– Nu ştiu, antrenorii se ocupă (şi) de pregătirea psihologică a jucătorilor. Va fi o presiune imensă, sunt sigur, dar vom trece şi peste asta. Eu, personal, nu mai am nicio emoţie, după atâtea derby-uri la care am fost prezent în carieră, în Giuleşti. Ştiu la ce primire să mă aştept din partea unui public fierbinte de care, totuşi, fotbalul românesc are mare nevoie.

În final, ce spuneţi despre prezenţele în teren ale unor fotbalişti precum Daniel Pancu sau Daniel Niculae?
– Chiar mă bucur că îi vom avea ca adversari. Bravo lor că pot juca la această vârstă, chiar şi în Liga 4. E, cu siguranţă, un plus de interes pentru derby.
Un pronostic?
– De regulă, nu dau pronosticuri. În schimb, pot spune că, dacă am marcat multe goluri până acum, sper ca şi sâmbătă să înscriem. Măcar un gol mai mult ca adversarii.

Daniel Pancu, înainte de Rapid – Steaua: „Abia aştept să dau din nou gol Stelei”

Daniel Pancu, ce părerea ai despre…
– (se grăbeşte să răspundă)… Abia aştept meciul cu Steaua. De altfel, pentru asta am şi hotărât să-mi continui activitatea chiar şi după 40 de ani. Şi, credeţi-mă, nu mai e chiar aşa uşor, ca în tinereţe, să vii zi de zi în vestiar, să te schimbi, să participi la antrenament şi… toată rutina asta. Oricum, mi-era dor să joc într-un derby şi să înscriu în poarta Stelei, e tot ce mi-am dorit întreaga carieră. Am avut o mică problemă musculară, dar mi-am revenit. De aceea nici nu am intrat pe teren etapa precedentă. Oricum, jucam şi într-un picior în faţa Stelei.
Apropo, aţi făcut primul pas greşit etapa trecută…
– Nu e nimic, pentru că drumul până la play-off şi apoi până la promovare e lung. Am avut şi ceva ghinion, fiindcă am ratat enorm, a fost şi terenul dificil, adversarul s-a apărat foarte bine, dar nu mai contează. Probabil că jucătorii se gândeau mai mult la meciul cu Steaua. De altfel, chiar şi „Nico” (n. R. – Daniel Niculae) a lăsat costumul de preşedinte în această săptămână şi s-a pregătit umăr la umăr cu tot lotul, pentru că s-a convins că la Liga 4 se aleargă, nu glumă, şi nu merge cu jumătăţi de măsură. Mai ales cu „roş-albaştrii”, care am văzut că au câştigat la scor aproape toate meciurile de până acum…
Ce atu-uri aveţi pentru a bate CSA Steaua?
– În primul rând fanii, care ne vor împinge de la spate. Pentru ei joc, iar ei, fără falsă modestie, vin la stadion mai ales să mă vadă pe mine. Pe mine şi pe Daniel Niculae. Va fi, în mod sigur, o atmosferă de mare derby. E clar că Steaua nu e prea iubită în Giuleşti şi publicul va avea unele „ieşiri”, poate mai deplasate, dar important este ca spectatorii să nu depăşească anumite limite.
Apoi, avem o echipă bună, chiar dacă mai suferim la capitolul omogenitate, pentru că ne-am reunit mai târziu decât CSA Steaua. În fine, poate va conta, aşa cum am mai spus, şi experienţa unui Daniel Niculae sau Daniel Pancu…

Partida Rapid – Steaua va fi tranmisă în format LIVE VIDEO pe FANATIK.RO.