Sport

Rapidiștii, dezlănțuiți la adresa arbitrajului după înfrângerea cu Gaz Metan: „Chiar jucăm singuri împotriva tuturor”

Alb-vișiniii au contestat din nou arbitrajul după cel de-al doilea eșec înregistrat în actualul sezon competițional. „Chiar suntem singuri împotriva tuturor”, a reacționat Alexandru Albu.
17.09.2021 | 23:52
Rapidistii dezlantuiti la adresa arbitrajului dupa infrangerea cu Gaz Metan Chiar jucam singuri impotriva tuturor
ADVERTISEMENT

Deși spera să facă uitate înfrângerea cu U Craiova și remiza de la Arad, unde s-a văzut egalată în repriza secundă, Rapid a cedat din nou în fața propriilor suporteri, 1-2 cu Gaz Metan Mediaș și e în pericol să piardă poziția de vicelider al Ligii 1.

Cu nervii întinși la maximum, elevii lui Mihai Iosif, aflat în tribună, unde își ispășea cea de-a doua etapă de suspendare pentru că a oferit indicații de pe banca tehnică în condițiile în care nu deține licența PRO, s-au dezlănțuit la adresa brigăzii de arbitrii conduse de Lucian Rusandru. „N-am mai văzut așa ceva! Se pare că noi chiar jucăm singuri împotriva tuturor”, a răbufnit Alexandru Albu, marcatorul golului din minutul 10 al partidei.

ADVERTISEMENT

În următoarea etapă, alb-vișiniii vor da piept, tot pe teren propriu, cu FC Voluntari. Până atunci, însă, se vor deplasa la Mioveni pentru partida din turul doi al Cupei României. Aceasta este programată marți, 21 septembrie, la ora 21:30.

Rapidiștii ies din nou la atac. Arbitrul Lucian Ruxandru, pus la zid după eșecul cu Gaz Metan

Din păcate, nu ne ajută cu nimic că marchez. Iarăși domnii în negru și-au făcut jocul. La golul doi, tușierul a ridicat fanionul și centralul a lăsat jocul să meargă. N-am mai văzut așa ceva! După aia, îi dă cu cotul, îi sparge capul și dă tot pentru ei fault. Nu știu ce se întâmplă, dacă e rău voit, poate așa o fi, dar se pare că nici să mai vorbim cu dânșii nu mai avem nevoie.

ADVERTISEMENT

M-am dus, i-am spus ceva și mi-a dat galben. Se pare că noi chiar jucăm singuri împotriva tuturor. Eu așa zic (n.r. că Rapidul e o echipă vânată) și se poate vedea. Penalty în etapa trecută foarte ușor, Hora a știut să-l scoată, a căzut. Acum, la golul doi ridică fanionul pentru aut și lasă jocul să meargă.

Astăzi am avut un joc foarte bun, am dominat partida, cei de la Gaz n-au avut decât două ocazii: când au dat golul cu capul și cea de la golul doi. Și noi am avut jocuri în care nu prea am jucat și am câștigat, deci asta este. Îi felicităm, bravo lor. Capul sus, mergem înainte!

ADVERTISEMENT

Toți știm de când am venit aici ce înseamnă Rapidul și se pare că în seara asta am vorbit, am vorbit, dar degeaba. Nu s-a întâmplat absolut nimic, ce incidente? A explodat acea petardă sau ce a fost la 10 metri de el și s-a aruncat, n-am văzut în viața mea asemenea teatru. Bravo lor, și-au făcut jocul, au stat 15, 20 de minute pe jos și am jucat 10 minute. Le mulțumim pentru prelungiri”, a declarat Alexandru Albu la Digi Sport, imediat după fluierul final al meciului de pe Arena Națională.

Stahl: „Trebuie să ne vedem de fotbal”

Prezent la rândul său la flash-interviu, Albert Stahl, în schimbul căruia Rapidul i-a oferit Astrei 100.000 de euro în această vară, a evitat să comenteze arbitrajul, dar și-a avertizat colegii că trebuie să dea dovadă de mai multă luciditate în fața porții adverse.

ADVERTISEMENT

Am intrat să câștigăm. Suntem Rapid, intrăm la fiecare joc să câștigăm. Am atacat, am vrut să dăm gol, dar nu ne-a ieșit astăzi. În a doua repriză nu s-a prea jucat fotbal, pentru că adversarii s-au cam pus pe jos, dar noi trebuia să ne vedem de jocul nostru. Ne-am văzut, am atacat în continuu și trebuie să câștigăm.

Am dus mingea mereu acolo în față, dar trebuia să fim mai lucizi la finalizare și să fim puțin mai răi în careu, să vrem să dăm gol. Contează absența antrenorului, îl simțim alături de noi dacă este pe lângă bancă, ne încurajează mai mult, ne ajută și vrem să-l avem meci de meci. Nu știu dacă a fost offside la golul doi, nu am văzut. Nu este treaba mea să comentez arbitrajul.

Nu știu dacă suntem vânați, trebuie să ne vedem de fotbal. Intrăm pe teren, trebuie să câștigăm pentru suporterii aceștia minunați, indiferent dacă toți sunt împotriva noastră. Trebuie să jucăm cu suporteri, așa e fotbalul frumos, sper să-i lase alături de noi”, a spus tânărul mijlocaș al giuleștenilor.

ADVERTISEMENT