News

Răsturnare de situație în cazul interlopului Emi Pian. Unul dintre frații Duduianu, acuzat că minte. Avocații cer schimbarea încadrării

Dosarul morții interlopului Emi Pian se apropie de sentință, pe măsură ce etapa de audiere a martorilor a ajuns spre final.
04.02.2023 | 18:51
Rasturnare de situatie in cazul interlopului Emi Pian Unul dintre fratii Duduianu acuzat ca minte Avocatii cer schimbarea incadrarii
Interlopul Emi Pian, liderul clanului Duduianu, a fost ucis în august 2020 de Richard Emanuel Gheorghe din clanul Rinu / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cu doar câteva ședințe înainte de finalul procesului morții interlopului Emi Pian, avocații fraților Duduianu au venit cu o solicitare surpriză.

Frații Duduianu cer o pedeapsă mai blândă

Aceștia cer schimbarea încadrării juridice a clienților lor din infracțiunea de ”tentativă de omor” în ”complicitate la lovire” sau, în subsidiar, în ”vătămare corporală”. Același lucru l-a solicitat și avocatul inculpatului Drăghici Ionuț Gheorghe, vărul lui Emi Pian, acuzat că a participat la agresarea lui Gheorghe Richard Emanuel, după ce acesta l-a înjunghiat mortal pe Emi Pian. Schimbarea încadrării este echivalentă cu o pedeapsă mult mai blândă, în cazul în care aceștia vor fi găsiți vinovați și condamnați.

ADVERTISEMENT

La ședința anterioară, s-a luat în discuție ipoteza că Richard Emanuel a fost cel care i-a atacat și pe frații victimei, sau dacă el doar a fost lovit de aceștia.

Potrivit informațiilor din dosar, Vasile Duduianu (alias Grațian Pian) apare pe imaginile de la urgență, alături de Richard Emanuel – adus la spital cu lovituri de topor în zona spatelui. Avocatul lui Emanuel spune că în imaginile de pe camerele de supraveghere din spital, Duduianu nu avea răni vizibile, spre deosebire de fotografiile realizate de polițiști a doua zi după incident.

ADVERTISEMENT

Avocatul presupusului criminal susține că Duduianu a ajuns teafăr la spital

În plus, Duduianu și-a scos și un certificat medico-legal care indică prezența unor răni provocate de un obiect ascuțit. Totuși, avocatul lui Richard Emanuel se îndoiește de sinceritatea acestuia.

”Avocatul ales al inculpatului solicită a se avea în vedere că certificatul medico-legal nu poate preciza data exactă la care ar fi avut această presupusă agresiune, existând suspiciunea că la acea dată, în dimineața când s-a prezentat la spital, inculpatul nu avea nicio vătămare pe corp, aceasta a apărut ulterior”, se arată în dosarul consultat de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Apărătorul presupusului criminal susține că pe tot decursul cercetării judecătorești s-a încercat acreditarea ideei unei agresivități sporite a clientului său, nu doar față de victimă ci și în momentul în care trei mașini cu rudele lui Pian au ajuns la fața locului pentru a-i sări acestuia în ajutor. Acest lucru, spune el, nu corespunde în totalitate cu adevărul.

Moartea lui Emi Pian, de la o ceartă la poker

Gheorghe Richard Emanuel a recunoscut încă de la început că l-a înjunghiat mortal pe interlopul Florin Mototolea (alias Emi Pian), însă susține că a acționat în legitimă apărare. De asemenea, la dosar există o mărturie a acestuia în care recunoaște că a folosit cuțitul atunci când frații lui Pian au ajuns la fața locului. Richard Emanuel a optat să fie judecat în procedură simplificată.

ADVERTISEMENT

Emi Pian a decedat în dimineața zilei de 4 august 2020, în urma unui conflict spontan cu un tânăr membru al clanului Rinu din Ilfov. Incidentul a avut loc în cartierul Giulești, acolo unde erau prezenți mai mulți lideri interlopi.

Conflictul a continuat în fața casei în care avea loc ”turneul” de poker, iar în timpul acestuia, Richard Emanuel l-a lovit mortal cu un cuțit pe Emi Pian.

Conflict mocnit în lumea interlopă

Între timp, acesta apucase să-și sune frații, Grațian și Ciprian (Vasile și Laurențiu Duduianu), iar aceștia au ajuns la fața locului și au intervenit pentru a-și apăra fratele. Ei l-au lovit pe agresor cu mai multe obiecte dure și posibil un topor. Din această cauză, cei doi au ajuns în boxa acuzaților, alături de omul care le-a ucis fratele.

Incidentul s-a produs într-un moment complicat, în care clanurile interlope se aflau în pragul unui adevărat război. Nat Mincă, liderul clanului Sadoveanu, îi amenințase explicit pe frații Duduianu cu moartea, după ce aceștia îi împrumutaseră fiul cu bani, pe care acesta i-a pierdut la poker.

Nat Mincă, soțul vrăjitoarei Vanessa (condamnată în cazul Oana Zăvoranu) a fost și el prezent în Giulești în seara cu pricina, dar a plecat de acolo înainte de crimă.

ADVERTISEMENT
Tags: