News

Tensiune maximă la audierile din procesul morții interlopului Emi Pian. Scandal cu judecătoarea: ”Mor în sală”

Procesul morții interlopului Florin Mototolea, alias Emi Pian, este din ce în ce mai tensionat, pe măsură ce o sentința în acest caz urmează să fie dată în curând.
13.12.2022 | 15:54
Tensiune maxima la audierile din procesul mortii interlopului Emi Pian Scandal cu judecatoarea Mor in sala
Florin Mototolea alias Emi Pian a fost ucis în august 2020 după o partidă de barbut / Foto: Florin Mototolea Facebook
ADVERTISEMENT

Au trecut doi ani și jumătate de la moartea interlopului Emi Pian, iar procesul în care sunt judecați presupusul criminal și trei rude ale victimei, membrii clanului Duduianu, se îndreaptă se apropie de final.

Noua judecătoare din dosarul morții lui Emi Pian, contestată de familia Duduianu

Cercetarea judecătorească a ajuns în faza de audiere a martorilor, etapă care se desfășoară cu dificultate din cauza reticienței de care aceștia dau dovadă. O parte dintre ei și-au schimbat declarațiile, unii au plecat din țară iar alții au fost aduși cu mandat în instanță, fără a avea asupra lor vreun act de identitate. Într-unul dintre cazuri, Parchetul a deschis dosar penal pentru mărturie mincinoasă.

ADVERTISEMENT

Ședințele de la Tribunalul București sunt extrem de tensionate, în condițiile în care, în primăvara acestui an, completul de fond a fost schimbat fără vreo explicație. ”Duduienii” au dat peste o judecătoare intransigentă, care îi tratează cu severitate chiar și pe avocații acestora. De altfel, ea a dispus ca mai mulți martori să fie reaudiați, pentru a fi respectat principiul nemijlocirii administrării probelor.

În luna iunie, inculpații Laurențiu și Vasile Duduianu (frații lui Emi Pian), precum și Ionuț Gheorghe Drăghici (vărul lui Emi Pian), au făcut o cerere de recuzare a judecătoarei Iorgulescu, apreciind că imparțialitatea judecătorului este afectată.

ADVERTISEMENT

Avocatul fraților Duduianu: ”Acest stigmat poate determina repulsie”

În susținerea cererii, avocații familiei Duduianu susțin că judecătoarea a cenzurat, reformulat și respins întrebările lor, într-o manieră subiectivă.

”De asemenea, precizează că până la acest moment 17.06.2022 nu a primit nicio explicaţie plauzibilă pentru care doamna judecător … a dispărut din acest complet, nu ştie care a fost motivul pentru s-a reluat cercetarea judecătorească în faţa unui alt preşedinte de complet şi asta în prima zi după ce a avut prima decizie favorabilă din partea doamnei judecător. (…)

ADVERTISEMENT

Precizează că experienţele din viaţa personală cu persoane asupra cărora există un anumit stigmat poate să determine judecătorul să judece cu repulsie sau există deja o preconcepţie şi nu doreşte să aducă nicio acuzaţie, dar înțelege doar că din acest comportament al instanței, se cenzurează aflarea adevărului, iar întrebările sunt conduse doar pentru a evidenţia modul în care inculpatul Gheorghe Emanuel Richard (presupusul asasin al lui Emi Pian, n.r.) a participat sau nu la săvârșirea unei fapte, în condiţiile toate atenuantele şi modul în care judecătorul conduce întrebările spre acele împrejurări care ar putea să arate numai aspectele negative şi agravante în ceea ce îi priveşte pe inculpaţii Duduianu Vasile, Duduianu Laurențiu și Drăghici Gheorghe”, se arată în ”transcriptul” ședinței, consultat de FANATIK.

Decizia favorabilă pomenită de avocatul familiei Duduianu se referă la admiterea cererii acestora de părăsire a Bucureștiului, sub control judiciar, luată în mai 2022. Hotărârea a fost criticată în condițiile în care, spuneau procurorii, Laurențiu (zis Ciprian Pian) și Vasile (zis Grațian Pian) ar fi putut da ochii cu cei din clanul Rinu, din care provine presupusul criminal. Aceștia au ”cartierul general” în Ilfov. O lună mai târziu, judecătoarea care a luat această decizie a fost schimbată.

ADVERTISEMENT

Cererea de recuzare a fost respinsă, iar procesul a mers mai departe în aceeași formulă.

Amendă de 700 de lei pentru ”o migrenă”

Tensiunile au atins cote maxime la termenul din luna septembrie, atunci când avocatul unuia din frații Duduianu a fost amendat cu 700 de lei pentru că a părăsit sala de judecată în timpul audierii unuia dintre martori.

Avocatul a invocat faptul că are o migrenă și că trebuie să plece din sală timp de 20 de minute, arătând că nu are întrebări pentru martor și că locul îi va fi ținut de avocata celuilalt frate, pentru care făcuse o declarație de substituire.

În fața refuzului judecătoarei, avocatul lui Duduianu a izbucnit: ”Dacă mor în sală, cum faceți cu semnătura mea”, a exclamat apărătorul. Reacția a fost considerată ofensatoare de către instanță.

”Tribunalul, faţă de împrejurarea că instanţa a întrebat într-o manieră respectoasă care este motivul pentru care în timpul audierii martorului apărătorul ales al inculpatului doreşte să părăsească sala, cunoscând de altfel că, la termenul de astăzi se audiază martori şi presupune un interval de timp în care se petrece această procedură şi faţă de răspunsul apărătorului, respectiv „ că are o migrenă”, lucru la care de altfel sunt predispuşi toţi participanţii din această cauză, instanţa în raport de dispoziţiile art.283 alin 4 lit. i C.p.p. apreciază ca fiind o manifestare ireverenţioasă la adresa instanţei, precum şi la adresa celorlalţi participanţi, sens în care apreciază necesară sancţionarea cu 700 lei, apreciind-o proporţională cu conduita apărătorului”, se mai arată în dosar.

Avocatul a părăsit sala de ședințe și a revenit înainte de sfârșitul ședinței.

Presupusul ucigaș, judecat împreună cu rudele lui Emi Pian

În dosarul morții lui Florin Mototolea (Emi Pian), presupusul criminal este judecat laolaltă cu membrii clanului Duduianu, care sunt acuzați de tentativă de omor. Mai precis, aceștia l-ar fi lovit cu o coadă de topor, un cuțit și și un baston telescopic pe Richard Emanuel Gheorghe, după ce acesta l-a înjunghiat pe Pian.

Crima a avut loc în noaptea de 4 august 2020, după o partidă de barbut care a avut loc la o locuință particulară din cartierul Giulești.

Pian a avut atunci o altercație verbală cu Emanuel Richard, membru al clanului Rinu, în urma căreia, acesta l-a lovit în mod repetat cu un cuțit. Agesorul susține că era în legitimă apărare, pentru că, la rândul lui, era atacat de cei din clanul Duduianu.

De cealaltă parte, Laurențiu Duduianu le-a spus anchetatorilor că lovitura pe care i-a aplicat-o rivalului său nu a fost cu partea tăioasă a cuțitului.

Următorul termen al procesului este stabilit pentru 16 decembrie, dată la care vor fi audiați și alți martori.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice,...
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice, cu ploi torențiale și grindină
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Adriana Bahmuțeanu, încă un divorț. S-a despărțit de George Restivan
Adriana Bahmuțeanu, încă un divorț. S-a despărțit de George Restivan
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink