News

Război în Israel. Crește bilanțul soldaților israelieni uciși în Gaza / Biden: ”Conflictul se va opri când Hamas nu mai are capacitatea de a ataca”

Război în Israel. Ofensiva terestră israeliană în Fâșia Gaza continuă. Între timp, crește și bilanțul soldaților IDF uciși în bătăliile cu teroriștii Hamas.
16.11.2023 | 08:00
Razboi in Israel Creste bilantul soldatilor israelieni ucisi in Gaza  Biden Conflictul se va opri cand Hamas nu mai are capacitatea de a ataca
Război în Israel. Crește bilanțul soldaților israelieni uciși în Gaza. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Război în Israel. La mai bine de o lună de la declanșarea conflictului din Orientul Mijlociu, numărul soldaților israelieni uciși în ofensiva terestră din Fâșia Gaza continuă să crească.

Război în Israel. Crește bilanțul soldaților israelieni uciși în Gaza

Într-un comunicat emis joi, 16 noiembrie, Forțele de Apărare Israeliene anunță că încă doi soldați au fost uciși în luptele de miercuri în nordul Fâșiei Gaza. Cele două victime ridică numărul morților în ofensiva terestră împotriva Hamas la 50.

ADVERTISEMENT

Și-au pierdut viața ieri Căpitanul Asaf Master, 22 de ani, din Kibbutz Bahan din centrul Israelului, comandant de pluton în Batalionul 601 al Brigăzii 401 (parte a Corpului Ingineriei de Luptă) și colegul său, Căpitan Kfir Itzhak Franco, 22 de ani, din Ierusalim, comandant de pluton în Batalionul 52 al Brigăzii 401.

Tot în ciocnirile cu teroriștii de miercuri, IDF susține că un ofițer de rezervă din Brigada Negev a fost grav rănit. Un alt membru al rezervei din Divizia Gaza a fost grav rănit în timpul activității operaționale în zona de frontieră cu Gaza.

ADVERTISEMENT

Biden: ”Conflictul se va opri când Hamas nu mai are capacitatea de a ataca”

Președintele american Joe Biden a vorbit, miercuri, la o conferință de presă în California, despre situația din Gaza. La un moment dat, acesta a fost întrebat când s-ar putea opri conflictul dintre Israel și palestinieni.

Liderul de la Casa Albă a recunoscut că nu poate să spună exact când se va termina, dar crede că se va opri ”când Hamas nu va mai avea capacitatea” de a efectua atacuri precum cel din 7 octombrie.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Joe Biden mai spune că i-a transmis clar prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu că o soluție cu două state este singurul răspuns pentru a rezolva conflictul israelo-palestinian pe termen lung. În acest sens, președintele american afirmă că ocuparea Gazei ar fi ”o greșeală”.

În ceea ce-i privește pe ostaticii din Gaza, Biden a spus că are ”o mică speranță” că va exista un acord pentru eliberarea celor peste 200 de persoane răpite de teroriștii Hamas.

ADVERTISEMENT

Nu vreau să mă pronunț și să dau mari speranțe, dar trebuie să spun că am obținut o importantă cooperare din partea Qatar-ului”, a spus Biden, când a fost întrebat despre progresul în eliberarea ostaticilor luați pe 7 octombrie, scrie Times of Israel.

Hamas anunță că IDF ar fi desfășurat buldozere la spitalul Al-Shifa

Între timp, situația în Fâșia Gaza continuă să fie una critică. Ministerul Sănătăţii al administraţiei Hamas a declarat joi că armata israeliană a desfăşurat buldozere la spitalul Al-Shifa.

Buldozere israeliene au distrus anumite părţi ale intrării de sud” a spitalului, a anunţat ministerul într-un comunicat. În replică, armata israeliană a indicat că are loc o operaţiune la acest spital.

“În seara aceasta, efectuăm o operaţiune ţintită în spitalul Al-Shifa. Continuăm să mergem înainte”, a declarat general maior Yaron Finkelman, responsabil cu operaţiunile israeliene în Fâşia Gaza, pe canalul Telegram al armatei israeliene.

ADVERTISEMENT