News

Război în Ucraina, ziua 595. Germania, pachet militar de 1 miliard de euro pentru ucraineni / Rusia, bombardamente cu victime în Herson și Sumî

Război în Ucraina, ziua 595. Germania anunță un pachet militar în valoare de 1 miliard de euro pentru armata ucraineană.
11.10.2023 | 06:20
Razboi in Ucraina ziua 595 Germania pachet militar de 1 miliard de euro pentru ucraineni  Rusia bombardamente cu victime in Herson si Sumi
Război în Ucraina, ziua 595. Germania, pachet militar de 1 miliard de euro pentru ucraineni. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 595. Într-o perioadă în care în SUA sunt frământări interne, Germania anunță un pachet militar de 1 miliard de euro pentru armata ucraineană. Ce conține acest ajutor.

Război în Ucraina, ziua 595. Germania, pachet militar de 1 miliard de euro pentru ucraineni

Marți, 10 octombrie, Germania a dezvăluit un nou pachet de sprijin pentru Ucraina. Acesta este în valoare de aproximativ 1 miliard de euro (1,1 miliarde de dolari). Va fi livrat în săptămânile următoare, a anunţat Ministerul Apărării german.

ADVERTISEMENT

Germania va continua să sprijine Ucraina cu ceea ce are nevoie cel mai urgent – apărare antiaeriană, muniţii şi tancuri”, a declarat ministrul german al apărării, Boris Pistorius, într-un mesaj pe Twitter (în prezent X).

Germania pregătește un al doilea pachet de iarnă pentru Ucraina: pentru a proteja infrastructura critică și pentru sprijin suplimentar. Germania furnizează apărări antiaeriene suplimentare cu Patriot, IRIS -T SLM și SLS în valoare de aproximativ 1 miliard de euro, precum și trei tunuri antiaeriene Gepard”, se mai spune în postare.

ADVERTISEMENT

Ministerul de la Berlin a mai adăugat că alte 10 tancuri de luptă Leopard 1 A5, 15 vehicule de transport protejate și aproape 20 de vehicule medicale protejate vor ajunge în Ucraina în următoarele câteva săptămâni.

Rusia, noi bombardamente cu victime civile. Vizate: Herson și Sumî

Între timp, pe frontul de luptă din Ucraina, armata lui Putin continuă să ucidă sau să rănească civili. În ziua anterioară, un bombardament rusesc a ucis o fată de 13 ani în satul Uhroidi, regiunea Sumî.

ADVERTISEMENT

Administrația militară regională Sumî a anunțat acest lucru într-o postare pe aplicația de mesagerie Telegram, relatează Ukrinform. ”Astăzi, Rusia a bombardat satul Uhroidi, comunitatea Krasnopillia”, se arată în raport.

”O fată născută în 2009 a fost rănită. Din păcate, fata nu a putut fi salvată. A murit într-o ambulanță”, a spus administrația. În noaptea de 9 spre 10 octombrie, armata rusă a efectuat trei atacuri cu mortar asupra comunităților de graniță din regiunea Sumî.

ADVERTISEMENT

Atacuri masive au fost și în sud. Rușii au bombardat o casă din satul Kizomis, regiunea Herson, rănind o femeie de 74 de ani. Acest lucru a fost raportat de Administrația Militară Regională Herson pe Telegram.

Armata rusă a lovit o casă din Kizomis, rănind o localnică. O femeie de 74 de ani a reușit să ajungă la Herson, unde a chemat o ambulanță. A fost diagnosticată cu comoție, răni la cap și la picioare“, se arată în raport.

ADVERTISEMENT