News

Război în Ucraina, ziua 597. Rusia a bombardat șase regiuni ucrainene. Morți și răniți în Donețk

Război în Ucraina, ziua 597. În ziua precedentă, Rusia a bombardat șase regiuni ucrainene. Atacurile s-au soldat cu morți și răniți.
13.10.2023 | 06:20
Razboi in Ucraina ziua 597 Rusia a bombardat sase regiuni ucrainene Morti si raniti in Donetk
Război în Ucraina, ziua 597. Rusia a bombardat șase regiuni ucrainene. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 597. Forțele ruse nu renunță la bombardarea cu intensitate a locațiilor civile din statul vecin. Bombardamentele din ultima zi s-au soldat cu mai mulți morți sau răniți.

Război în Ucraina, ziua 597. Rusia a bombardat șase regiuni ucrainene. Morți și răniți în Donețk

Războiul din Ucraina, unul care a intrat în plan secund în atenția opiniei publice de pe Mapamond după conflictul din Israel, continuă cu noi atacuri cu drone și rachete ale rușilor.

ADVERTISEMENT

Joi, mai multe regiuni ale țării au fost ținta atacurilor inamicilor din est. Rusia a lansat un puternic atac cu drone în diverse regiuni din Ucraina. Forțele aeriene ucrainene au anunțat că 28 din cele 33 de drone Shahab lansate de ruși au fost doborâte în șase regiuni. Un bărbat de 70 de ani dintr-un sat din regiunea Herson a fost ucis.

Terestru, la Avdiivka, în est, rușii au lansat o puternică ofensivă, iar luptele s-au intensificat. Cu toate acestea, forțele ucrainene rezistă și încearcă să continue contraofensiva.

ADVERTISEMENT

În același timp, serviciul de securitate internă a pus sub acuzare doi bărbați care ar fi ajutat la coordonarea unor atacuri cu rachete asupra satului Hroza. Aici, zeci de persoane au fost ucise sau rănite, cele mai multe civili. Cei doi suspecți ar fi fugit în Rusia.

SBU a descoperit trădători care au direcţionat rachetele Iskander ale Rusiei în regiunea Harkov, satul Hroza. Serviciul de Securitate a găsit dovezi care demonstrează că aceşti doi trădători au pus emiţătoare într-o cafenea din Hroza pe 5 octombrie. Trădătorii erau localnici”, a spus Artem Dekhtiarenko, purtător de cuvânt al SBU.

ADVERTISEMENT

Doi civili, printre care un copil, uciși în Donețk

Tot joi, trupele ruse au bombardat patru așezări în regiunea Donețk, ucigând doi civili și rănind alți șapte. ”Ofițerii legii au deschis proceduri penale pentru încălcarea legilor și obiceiurilor războiului (părțile 1, 2 ale articolului 438 din Codul penal al Ucrainei).

Potrivit datelor anchetei, pe 12 octombrie, armata rusă a bombardat Avdiivka, în urma căreia un bărbat de 58 de ani și o femeie de 61 de ani au fost răniți de schije”, a postat Procuratura Generală pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Invadatorii ruși au lansat rachete asupra satului Bahatir din districtul Volnovakha. Un băiat de 11 ani a fost ucis, fratele său de șase ani a fost rănit. Mama băieților, în vârstă de 31 de ani, a fost internată cu multiple leziuni, notează Ukrinform.

Satul Halitsinivka, raionul Pokrovsk, a intrat și el sub focul rusesc. Un bărbat de 32 de ani și o femeie de 62 de ani au fost răniți. În plus, invadatorii au atacat orașul Hirnik, districtul Pokrovsk. O femeie de 44 de ani a fost ucisă, iar ginerele ei de 24 de ani a fost rănit.

ADVERTISEMENT