News

Război în Ucraina, ziua 596. Zelenski: ”Ajutorul SUA va fi constant și neîntrerupt” / Rușii, bombardamente soldate cu morți în Dnipro

Război în Ucraina, ziua 596. Zelenski oferă o veste bună țării sale. Liderul de la Kiev spune că ajutorul SUA va fi ”constant și neîntrerupt” și în viitor.
12.10.2023 | 06:20
Razboi in Ucraina ziua 596 Zelenski Ajutorul SUA va fi constant si neintrerupt  Rusii bombardamente soldate cu morti in Dnipro
Război în Ucraina, ziua 596. Zelenski: ”Ajutorul SUA va fi constant și neîntrerupt”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina. Volodimir Zelenski a declarat, miercuri, că ajutorul SUA pentru armata țării sale va continua să fie și în viitor unul ”constant și neîntrerupt”.

Război în Ucraina, ziua 596. Zelenski: ”Ajutorul SUA va fi constant și neîntrerupt”

Președintele Ucrainei s-a deplasat miercuri la sediul NATO, unde a avut loc o reuniune a miniștrilor apărării din țările aliate. Vorbim de prima vizită a lui Volodimir Zelenski la sediul din Bruxelles. SUA și alte țări au anunțat că alocă noi pachete de sprijin.

ADVERTISEMENT

La finalul evenimentului, liderul de la Kiev a declarat că a obţinut asigurări de la Washington că ajutorul militar pentru ţara sa va rămâne “constant şi neîntrerupt”. Ucraina se așteaptă la o nouă campanie de bombardamente ruse în această iarnă.

“S-a spus clar că America va continua să ofere Ucrainei sprijinul constant şi neîntrerupt necesar pentru apărarea acesteia”, a declarat Zelenski în mesajul său zilnic, după o discuție cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

ADVERTISEMENT

Tot miercuri, Washingtonul a anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 200 de milioane de dolari. Chiar secretarul Apărării Lloyd Austin a declarat acest lucru la începutul celei de-a 16-a reuniuni a Grupului de Contact pentru Apărare al Ucrainei de la Bruxelles, potrivit Ukrinform.

Acest pachet va include muniții AIM-9M pentru un nou sistem de apărare aeriană pe care Statele Unite îl vor livra în curând Ucrainei, precum și muniții de artilerie și rachete, muniții aeriene de precizie, arme antitanc și echipamente pentru a contracara dronele rusești.

ADVERTISEMENT

Austin a adăugat că acest ajutor de 200 de milioane de USD ridică angajamentul total al Americii la aproximativ 43,9 miliarde de dolari de la începutul războiului declanșat de Vladimir Putin.

Rușii, bombardamente cu morți în Dnipro

În ceea ce privește frontul din Ucraina, rușii continuă să ucidă civili nevinovați. O rachetă rusă a lovit miercuri o școală din centrul Ucrainei, ucigând cel puțin două persoane, au declarat oficialii locali/

ADVERTISEMENT

S-a stabilit că victimele erau angajați”, a spus Igor Klimenko, ministrul de Interne din Ucraina, pe Telegram. El a postat imagini cu salvatori care se cățărau printre dărâmăturile școlii. Guvernatorul a spus că peste 40 de case și o instalație de infrastructură au fost avariate în atac și că doi bărbați în vârstă de 24 și 71 de ani au fost răniți.

Rusia nu a comentat imediat incidentul. Ca de obicei, Moscova a negat că a vizat în mod deliberat civili, deși mulți au fost uciși în atacurile aeriene frecvente ale Rusiei în Ucraina de la invazie.

ADVERTISEMENT