News

Război în Ucraina, ziua 625. Zelenski anunță un plan pentru o nouă contraofensivă / Rușii, atacuri pe mai multe direcții

Război în Ucraina, ziua 625. Volodimir Zelenski dă asigurări publice că are un plan pentru o contraofensivă reușită anul viitor.
10.11.2023 | 06:20
Razboi in Ucraina ziua 625 Zelenski anunta un plan pentru o noua contraofensiva  Rusii atacuri pe mai multe directii
Război în Ucraina, ziua 625. Zelenski anunță un plan pentru o nouă contraofensivă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina. Într-o videoconferință cu SUA, Volodimir Zelenski a dat asigurări că are ”un plan” bine pus la punct pentru o contraofensivă reușită anul viitor. Indirect, liderul de la Kiev recunoaște că acțiunea din acest an de eliberare nu a fost una reușită.

Război în Ucraina, ziua 625. Zelenski anunță un plan pentru o nouă contraofensivă

Anunțată cu surle și trâmbițe de ucraineni, contraofensiva lor pe frontul de est, sud și sud-est nu a adus rezultatele scontate. Rușii continuă să ocupe areale extinse din statul vecin.

ADVERTISEMENT

În ciuda situației proaste din teren, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dat asigurări joi că are un plan de luptă prin care armata ucraineană să elibereze anul viitor mai multe oraşe ocupate de Rusia în estul şi sudul Ucrainei.

Am un plan. Avem oraşe foarte precise, direcţii în care să avansăm. Nu pot dezvălui detalii, dar avem mici înaintări în sud şi de asemenea în est”, a spus Zelenski într-o videoconferinţă cu SUA.

ADVERTISEMENT

Tot joi, pe platforma X, Zelenski a transmis, după alegerea judecătorilor din cadrul Curţii Internaţionale de Justiţie, că, pentru prima dată în istoria ONU, ”statele membre au refuzat Rusiei dreptul de a administra justiţia în numele lor la Curtea Internaţională de Justiţie”.

”ONU a început să se cureţe de influenţa maliţioasă a Rusiei. Pentru prima dată în istoria ONU, statele sale membre au refuzat Rusiei dreptul de a administra justiţia în numele lor la Curtea Internaţională de Justiţie”, a scris el pe X (Twitter). Liderul ucrainean a transmis şi felicitări celor care au fost aleşi în funcţia de judecători, între care reprezentantul României, Bogdan Aurescu.

ADVERTISEMENT

Rușii, atacuri pe mai multe direcții

În ultimele 24 de ore, Forțele de Apărare ale Ucrainei (AFU) au respins atacuri rusești în Kupiansk, Bahmut, Avdiivka, Marinka și alte patru direcții. Anunțul vine de la Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, citat de Ukrinform.

În replică, Forțele de Apărare ale Ucrainei continuă să desfășoare o operațiune ofensivă în direcția Melitopol și acțiuni ofensive (de asalt) în direcția Bahmut.

ADVERTISEMENT

Războinicii ucraineni provoacă pierderi de personal și echipamente inamicului și epuizează invadatorii ruși de pe toată linia frontului. Situația operațională rămâne o provocare în estul și sudul Ucrainei”, scrie sursa citată.

Joi, forțele aeriene ucrainene au lansat patru lovituri asupra personalului, muniției și echipamentelor militare rusești. Unitățile de rachete ucrainene au lovit două posturi de comandă inamice, patru sisteme de artilerie și un sistem de informații de semnale.

ADVERTISEMENT