News

Război în Ucraina, ziua 640. Forțele ruse, ofensivă pe patru fronturi / Danemarca, ajutor adițional de 300 de milioane de euro pentru Kiev

Război în Ucraina, ziua 640. Forțele Rusiei au declanșat, în ultimele ore, o ofensivă pe patru fronturi: Kupiansk, Bahmut, Avdiivka și Marinka.
25.11.2023 | 06:20
Razboi in Ucraina ziua 640 Fortele ruse ofensiva pe patru fronturi  Danemarca ajutor aditional de 300 de milioane de euro pentru Kiev
Război în Ucraina, ziua 640. Forțele ruse, ofensivă pe patru fronturi. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 640. Forțele Rusiei continuă asaltul pentru cucerirea regiunii Donețk. În ultimele ore, invadatorii au declanșat o ofensivă pe patru fronturi: Kupiansk, Bahmut, Avdiivka și Marinka.

Război în Ucraina, ziua 640. Forțele ruse, ofensivă pe patru fronturi

În decurs de 24 de ore, vineri, Forțele de apărare ale Ucrainei au respins 62 de atacuri ale trupelor rusești pe fronturile din Kupiansk, Bahmut, Avdiivka și Marinka. Acest anunț a fost făcut de Marele Stat Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

În total, 68 de confruntări au avut loc pe linia frontului de-a lungul zilei care a trecut. Situația operațională în estul și sudul Ucrainei rămâne dificilă, mai anunță Kievul.

În schimb, contraofensiva ucraineană decurge conform planului pe axa Melitopol, iar pe axa Bakhmut apărătorii ucraineni continuă să desfășoare operațiuni de asalt.

ADVERTISEMENT

Apărătorii provoacă pierderi majore trupelor ruse, epuizându-le forța pe toată linia frontului. Pe malul de est (stânga) al râului Nipro în regiunea Herson, apărătorii ucraineni continuă să-și mențină pozițiile și să lovească pozițiile inamice.

Avioanele ucrainene au lansat nouă lovituri împotriva zonelor în care erau concentrate invadatorii ruși, armele și echipamentele lor militare. Forțele de rachete ucrainene au lovit două zone de concentrare a personalului, armelor și echipamentelor militare ale inamicului și centrul lor logistic.

ADVERTISEMENT

Pe tot parcursul zilei, armata rusă a efectuat cinci lovituri cu rachete, 17 lovituri aeriene și 27 de atacuri MLRS împotriva pozițiilor forțelor de apărare și așezărilor Ucrainei. În noaptea de 24 noiembrie, invadatorii au atacat Ucraina cu drone kamikaze Shahed-136/131”, mai anunță Kievul, citat de Ukrinform.net.

Danemarca, ajutor adițional de 300 de milioane de euro pentru Ucraina

Ucraina primește vești bune din zona scandinavă. Vineri, Danemarca a anunțat că își va crește sprijinul militar pentru Ucraina cu 336 milioane de euro în acest an, a declarat Ministerul Apărării. Suma se adaugă la cele peste 629 de milioane de dolari pe care s-a angajat deja să le cheltuiască pentru donații militare pentru Kiev, scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT

Danemarca, care este membră NATO, a declarat că va include această finanțare pentru Ucraina în cadrul obligațiilor sale de alianță. În plus, Copenhaga a declarat că va aloca aproximativ 3 miliarde de euro pentru Ucraina între 2025 și 2027.

Peste 320.000 de militari ruși uciși de la debutul invaziei

De la debutul invaziei până în prezent, Forțele armate ale Ucrainei au eliminat aproximativ 322.900 de invadatori ruși. Numai în ultima zi ar fi fost uciși 1.100 de soldați inamici, conform unui anunț făcut de Marele Stat Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

În toată această perioadă, apărătorii ucraineni au distrus 5.496 tancuri inamice (+30 în ultima zi), 10.256 vehicule blindate de luptă (+32), 7.833 sisteme de artilerie (+31), 904 sisteme de rachete cu lansare multiplă (+2), 595 sisteme de apărare aeriană ( +4), 323 aeronave, 324 elicoptere, 5.800 vehicule aeriene fără pilot (+1), 1.564 rachete de croazieră, 22 nave de război/cuttere, 1 submarin, 10.230 autovehicule (+32) și 1.108 unități de echipamente speciale (+1).

ADVERTISEMENT