News

Război în Ucraina, ziua 647. Lavrov: ”Niciun motiv pentru ca Rusia să-și schimbe obiectivele” / Zelenski: ”O nouă fază a războiului”

Război în Ucraina, ziua 647. Ministrul de externe rus nu vede niciun motiv ca Rusia sa-și modifice obiectivele. Președintele ucrainean spune că războiul a intrat într-o nouă fază
02.12.2023 | 06:30
Razboi in Ucraina ziua 647 Lavrov Niciun motiv pentru ca Rusia sasi schimbe obiectivele  Zelenski O noua faza a razboiului
Volodimir Zelenski a declarat că războiul a intrat într-o nouă fază Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 647. Într-o declarație făcută vineri la Skopje, în marja reuniunii OSCE, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova nu a văzut niciun semn că Kievul este pregătit să se îndrepte spre o rezoluție politică. Potrivit lui Lavrov, nu există niciun motiv pentru ca Rusia să schimbe obiectivele “operațiunii sale militare speciale”.

Război în Ucraina, ziua 647. Zelenski: ”Avem o nouă fază a războiului”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a abordat provocările iernii, contraofensiva și războiul din Orientul Mijlociu într-un nou interviu. “Avem o nouă fază a războiului, iar acesta este un fapt”, a declarat Zelenski pentru The Associated Press într-un interviu acordat joi la Harkov și publicat în această dimineață. “Iarna în ansamblu este o nouă fază de război”, a spus el.

ADVERTISEMENT

Președintele ucrainean a vorbit și despre contraofensivă: “Uite, nu dăm înapoi, sunt mulțumit. Luptăm cu a doua (cea mai bună) armată din lume, sunt mulțumit”, a spus el.

Totuși, Volodimir Zelenski a subliniat: “Pierdem oameni, nu sunt mulțumit. Nu am primit toate armele pe care le doream, nu pot fi mulțumit, dar nici nu mă pot plânge prea mult”.

ADVERTISEMENT

“Nu am avut timp să mă gândesc la asta (contraofensiva din vară n.r.): Ne-am dorit rezultate mai rapide. Din acest punct de vedere, din păcate, nu am obținut rezultatele dorite. Și acesta este un fapt”, a mai spus liderul de la Kiev.

El a subliniat, de asemenea, importanța stimulării producției interne de armament și faptul că Kievul a făcut presiuni pentru împrumuturi ieftine și licențe pentru fabricarea de arme.

ADVERTISEMENT

Președintele ucrainean a abordat și impactul războiului dintre Israel și Hamas asupra situației din Ucraina. “Putem vedea deja consecințele schimbării (atenției) comunității internaționale din cauza tragediei din Orientul Mijlociu. Doar cei orbi nu recunosc acest lucru. Nu trebuie să le permitem oamenilor să uite de războiul de aici”, a mai spus el.

Morți după prima ninsoare puternică a iernii

Ninsorile abundente și viscolul care au căzut în această săptămână în țările din Europa de Est s-au soldat cu mai multe morți și au lăsat mii de orașe și sate fără electricitate, după primul val de frig important al sezonului.

ADVERTISEMENT

În Ucraina, furtunile puternice de zăpadă au provocat moartea a 10 persoane în regiunile Odesa, Harkov, Mykolaiv și Kiev. 1.500 de orașe și sate au rămas fără energie electrică, iar în urma unei furtuni de zăpadă din Odesa, 2.500 de persoane au avut nevoie de ajutor și aproximativ 850 de vehicule au fost tractate.

Sudul Ucrainei a fost cel mai grav afectat, mașinile și autobuzele au alunecat de pe drumurile înghețate, iar autoritățile locale s-au luptat cu vânturi puternice pentru a salva vehiculele.

ADVERTISEMENT
Îl recunoști? Cu ce se ocupă acum „Cangurul nebun” de la FCSB, păcălit...
Îl recunoști? Cu ce se ocupă acum „Cangurul nebun” de la FCSB, păcălit de Gigi Becali cu 100.000 de euro
Unul dintre cele mai mari mistere ale Bucureștiului! Unde poate duce tunelul secret...
Unul dintre cele mai mari mistere ale Bucureștiului! Unde poate duce tunelul secret de sub ”Palatul” lui Gigi Becali
Mineralele de care avem nevoie ca inima să aibă o activitate corectă. Deficitul...
Mineralele de care avem nevoie ca inima să aibă o activitate corectă. Deficitul ar însemna aritmii cu puls scăzut
Adrian Cristea, la momentul adevărului » Ce regret imens are după despărțirea de...
Adrian Cristea, la momentul adevărului » Ce regret imens are după despărțirea de femeia care a spus: „L-am luat pe Adi care era nimeni, nimic”
După 4 ani, amenzile pentru deranjarea vecinilor vor fi DUBLATE. Sancțiuni duble și...
După 4 ani, amenzile pentru deranjarea vecinilor vor fi DUBLATE. Sancțiuni duble și pentru anumiți comercianți
Milioane de români vor primi pensii recalculate de la 1 septembrie. Vor fi...
Milioane de români vor primi pensii recalculate de la 1 septembrie. Vor fi cazuri în care majorările vor fi chiar şi de 90%
Există o secvenţă tipică în atacurile Rusiei: principalul obiectiv care trebuie apărat în...
Există o secvenţă tipică în atacurile Rusiei: principalul obiectiv care trebuie apărat în cazul unei invazii ruseşti | VIDEO
Ion Iliescu a împlinit 94 de ani. Interviu inedit: ”Nu am vrut ca...
Ion Iliescu a împlinit 94 de ani. Interviu inedit: ”Nu am vrut ca România să fie experimentul nord-coreean al lui Ceaușescu”
Incredibil ce a apărut la mormântul Mioarei Roman la 9 zile după deces!...
Incredibil ce a apărut la mormântul Mioarei Roman la 9 zile după deces! Oana Roman a rămas uimită...
Mâncarea cu mari probleme pentru șoferi. Îi lasă imediat fără permis
Mâncarea cu mari probleme pentru șoferi. Îi lasă imediat fără permis
Incredibil ce s-a aflat despre Mălina Olinescu la 12 ani de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Mălina Olinescu la 12 ani de la moartea sa. Călin Geambașu a spus tot: „Era foarte...„
Se întoarce iarna în București. Meteorologii au actualizat prognoza pentru martie 2024
Se întoarce iarna în București. Meteorologii au actualizat prognoza pentru martie 2024
REPORTAJ. Dezastru ecologic finanțat cu 64 de milioane €, bani europeni, în județul...
REPORTAJ. Dezastru ecologic finanțat cu 64 de milioane €, bani europeni, în județul Suceava: un sat depopulat și un munte pierdut
Povestea șocantă din viața unui mare actor român. A vrut să-și ucidă mama...
Povestea șocantă din viața unui mare actor român. A vrut să-și ucidă mama pentru că i-a otrăvit soția