News

Război în Ucraina, ziua 646. Atacuri brutale în Herson și Donețk. O cale ferată din Siberia a fost aruncată în aer de forțele Kievului

Război în Ucraina, ziua 646. Noi atacuri lansate de ruși. Pe de altă parte, Kievul ar fi aruncat în aer o linie de cale ferată rusă.
01.12.2023 | 06:30
Razboi in Ucraina ziua 646 Atacuri brutale in Herson si Donetk O cale ferata din Siberia a fost aruncata in aer de fortele Kievului
Război în Ucraina, ziua 646. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 646. Au fost atacuri brutale în Herson, acolo unde rușii au ucis trei oameni în localitatea Sadove. De asemenea, alte patru persoane au fost rănite în comunitatea Dariivka din Herson.

Război în Ucraina, ziua 646. Noi bombardamente în Herson și Donețk

Un bărbat de 59 de ani și o femeie de 75 de ani au ajuns la spital. Alte două femei au primit îngrijiri medicale la fața locului. Autoritățile ucrainene spun că au fost avariate mai multe clădiri, printre care o școală și o unitate medicală.

ADVERTISEMENT

Și în Donețk au fost lovituri asupra orașului Novohrodivka. Doi civili au murit, iar alți zece oameni, printre care patru copii au suferit răni. „Din datele preliminare, inamicul a aruncat două bombe asupra orașului. Munițiile au lovit sectorul privat.

Un rezident local în vârstă de 49 de ani a murit din cauza rănilor care i-au pus viața în pericol”, au trasmis procurorii. Ulterior, s-a anunțat că numărul deceselor a crescut la doi.

ADVERTISEMENT

Între timp, președintele Volodimir Zelenski a mers în zona Kupiansk, acolo unde au loc unele dintre cele mai dure lupte. Liderul Kievului a discutat cu soldații și le-a înmânat acestora premii.

„Postul de comandă al apărătorilor de la Kupiansk. Este o onoare să vizitezi și să răsplătești soldații. Ei protejează viața pașnică a ucrainenilor din regiunea Harkov. Le mulțumesc pentru serviciul lor, pentru că ne-au protejat țara!”, a transmis președintele Zelenski, potrivit presei ucrainene.

ADVERTISEMENT

Kievul ar fi aruncat în aer o linie de cale ferată rusă

O cale ferată din Siberia, care face legătura între Rusia și China, ar fi fost aruncată în aer de serviciile secrete din Ucraina. Informația a fost publicată de Reuters, care citează o sursă anonimă din Kiev.

Patru încărcături explozive ar fi fost detonate, în cursul nopții de miercuri, în momentul în care un tren de marfă trecea prin tunelul Severomuiski din regiunea Buriatia. Linia de cale ferată ar fi folosită de Moscova pentru a lua arme din China, dar și din Coreea de Nord.

ADVERTISEMENT

Informațiile nu au putut fi verificate independent de Reuters. Pe de altă parte, rușii ar fi precizat că un tren a luat foc în zona menționată, însă nu s-a menționat despre un posibil atac al ucrainenilor.

 

ADVERTISEMENT