News

Război în Ucraina, ziua 660. Liderii UE au adoptat al 12-lea pachet de sancțiuni contra Rusiei / Ungaria prezice obstacole în drumul european al Kievului

Război în Ucraina, ziua 660. Liderii UE, acord asupra celui de-al 12-lea pachet de sancțiuni contra Rusiei. Ar urma să afecteze comerțul cu diamante
15.12.2023 | 06:20
Razboi in Ucraina ziua 660 Liderii UE au adoptat al 12lea pachet de sanctiuni contra Rusiei  Ungaria prezice obstacole in drumul european al Kievului
Liderii UE au adoptat al 12-lea pachet de sancțiuni contra Rusiei Sursa foto: Ecaterina Casinge X.com
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 660. Liderii europeni au ajuns la un acord privind cea de-a 12-a rundă de sancțiuni împotriva persoanelor, organismelor publice și corporațiilor rusești implicate în susținerea războiului din Ucraina.

Război în Ucraina, ziua 660. Liderii UE au adoptat al 12-lea pachet de sancțiuni contra Rusiei

Detaliile nu au fost făcute publice, dar pachetul recomandat de Comisia Europeană a inclus propuneri de a bloca veniturile comerciale obținute din comerțul rusesc cu diamante și împotriva unor persoane precum fiul lui Dmitri Medvedev.

ADVERTISEMENT

În comunicatul oficial privind concluziile Consiliului European referitoare la Ucraina, extindere și reforme, liderii UE se limitează la a afirma: “Consiliul European salută adoptarea celui de-al 12-lea pachet de sancțiuni”.

”Uniunea Europeană este hotărâtă să slăbească și mai mult capacitatea Rusiei de a-și purta războiul de agresiune, inclusiv prin consolidarea în continuare a sancțiunilor sale, prin punerea lor în aplicare deplină și eficientă și prin prevenirea eludării acestora, în special în ceea ce privește bunurile cu risc ridicat, în strânsă cooperare cu partenerii și aliații.

ADVERTISEMENT

Consiliul European salută adoptarea celui de al 12-lea pachet de sancțiuni. De asemenea, acesta salută acordul la care s-a ajuns cu privire la Directiva privind definirea infracțiunilor și a sancțiunilor penale pentru încălcarea măsurilor restrictive ale Uniunii.

Consiliul European condamnă continuarea sprijinului militar pentru războiul de agresiune al Rusiei oferit de Iran, Belarus și RPDC.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Consiliul European îndeamnă toate țările să nu ofere sprijin material sau de altă natură pentru războiul de agresiune al Rusiei. Uniunea Europeană își va continua activitatea intensă cu partenerii pentru a contracara falsele narațiuni rusești și dezinformarea cu privire la război”, se arată în comunicatul Consiliului.

Un oficial maghiar face aluzie la viitoarele obstacole pentru Ucraina

Balázs Orbán, directorul politic al premierului Viktor Orbán (fără legătură de rudenie), a subliniat că vor exista o serie de decizii legate de calea Ucrainei către aderarea la UE care vor trebui luate în unanimitate.

ADVERTISEMENT

“În urma unor negocieri extinse, Ungaria a ales să iasă din sala de ședințe și să se abțină de la vot – nu pentru a obstrucționa rezultatul, ci pentru a evita să cooperăm la ceea ce noi percepem ca fiind o decizie greșită”, a declarat el într-o postare pe rețelele de socializare.

 

”Acordul Consiliului European reprezintă o decizie de principiu. Ulterior, statele membre trebuie, de asemenea, să convină în unanimitate asupra cadrului specific de negociere.

În plus, vor fi necesare cel puțin 70 de decizii în unanimitate pe parcursul anilor următori pentru a aproba aderarea Ucrainei la UE”, a adăugat Balázs Orbán.

ADVERTISEMENT
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive...
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive și cinci sancțiuni: „Am propus închiderea pentru până la 12 luni”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
Oraşele în care plătim cel mai mult pentru coşul de cumpărături. Unde se...
Oraşele în care plătim cel mai mult pentru coşul de cumpărături. Unde se vând cei mai scumpi cartofi din România
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Autoturismul Dacia Duster care nu își găsește cumpărător: de ce costă cât două...
Autoturismul Dacia Duster care nu își găsește cumpărător: de ce costă cât două mașini noi
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Ce pensie primește acum un senior care la 1 ianuarie 2024 avea 2.000...
Ce pensie primește acum un senior care la 1 ianuarie 2024 avea 2.000 de lei? Toate calculele
Zodiile care au mari șanse la loto. Trebuie să-și încerce șansa
Zodiile care au mari șanse la loto. Trebuie să-și încerce șansa
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Şoc în showbiz. Adi Minune, despre divorţ şi înşelat: "Orice bărbat mai greșește"
Şoc în showbiz. Adi Minune, despre divorţ şi înşelat: "Orice bărbat mai greșește"
Convoi rusesc în miez de noapte. Ce au surprins camerele de supraveghere în...
Convoi rusesc în miez de noapte. Ce au surprins camerele de supraveghere în cazul Navalnîi - VIDEO
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant