Fotbal intern

Războiul impresarilor pentru urmașul lui Bratu: Giovanni e cu Niculescu, Anamaria cu Alexa

19.09.2018 | 15:08
Razboiul impresarilor pentru urmasul lui Bratu Giovanni e cu Niculescu Anamaria cu Alexa

Dinamo ar putea avea un nou antrenor de săptămâna viitoare, dacă Florin Bratu pierde la Iași. În birourile de la Rin, situația delicată a echipei, implicit a antrenorului Florin Bratu naște un război al impresarilor. Ionuț Negoiță încearcă să-și pregătească strategia în cazul în care va trebui să producă șocul la echipă.

Dinamo este pe locul 10, iar spectrul ratării play-off-ului, principalul obiectiv al echipei în acest sezon crează teamă. Ar fi inacceptabil ca „roș-albii” să joace pentru al doilea sezon consecutiv în play-out, cu „comunele de lângă București”, cele care se află și acum sub „câini” în clasament.

Războiul impresarilor la Dinamo. Florin Bratu, cu spatele la zid

La începutul săptămânii, după ce Dinamo a pierdut în week-end acasă cu Astra Giurgiu, Alexandru David și Bogdan Bălănescu au avut o ședință de analiză a situației care riscă să devină criză. Au convenit că este neapărat necesar ca Bratu și elevii săi să învingă etapa viitoare la Iași, altfel lucrurile se complică evident. I s-a transmis și tehnicianului că trebuie să bată la Iași. Altfel…

Deși nu i s-a transmis clar în față că va fi demis în cazul în care nu reușește trei puncte în Copou, Bratu e conștient că peste o săptămână poate fi în concediu. Așa că s-a trecut și la analiza variantelor ce ar fi în cazul înlăturării lui Bratu. Două nume sunt cel mai des rostite pe culoarele de la Rin.

Giovanni sună pentru „Clau-gol”, Prodanca e cu Alexa

Este vorba despre Claudiu Niculescu, liber de contract după plecarea de la Voluntari și despre Dan Alexa, actualul antrenor al Dunării Călărași. Primul este propunerea lui Giovanni Becali, care-l sună tot mai des pe Negoiță în ultima vreme, al doilea este sub contract cu Anamaria Prodan, care tocmai a reîncălzit relațiile cu Ionuț Negoiță, după o perioadă mai „glacială”. Giovanni ar vrea și ca Bratu să continue, pentru că îl susține, dar dacă va fi să fie demis preferă tot un antrenor cu care el se înțelege bine, varianta fiind „Clau-gol”.

Apropo de relația apropiată dintre Giovanni și Bratu, insiderii FANATIK.RO au surprins o întâlnire în trei, la care a mai participat și directorul general Ionel Dănciulescu, cu câteva zile înainte ca Dinamo să realizeze câteva mutări importante.

Giovanni Becali, surprins de insiderii FANATIK la o întâlnire cu Bratu și Dănciulescu, vrea să-și mențină influența la Dinamo dacă pleacă „Mitraliera” și-l propune pe Claudiu Niculescu
Giovanni Becali, surprins de insiderii FANATIK la o întâlnire cu Bratu și Dănciulescu, vrea să-și mențină influența la Dinamo dacă pleacă „Mitraliera” și-l propune pe Claudiu Niculescu

Giovanni a semnat ultima plecare, Anamaria ultimele două achiziții!

Și Giovanni Becali, și Anamaria Prodan au intrare în acest moment la Negoiță, a doua fiind, pare-se, mai apropiată. Giovanni a realizat ultimul transfer important pentru șeful de la Rin, aducându-i 500.000 de euro pentru plecarea lui Mahlangu la Ludogoreț, mutare anunțată exclusiv de FANATIK.RO. Giovanni s-a ocupat de tot transferul, mergând inclusiv cu jucătorul la Razgrad, unde a stat până după vizita medicală și semnarea actelor.

Anamaria Prodan i-a adus recent lui Negoiță pe Danjiel Subotic și pe apărătorul francez Teddy Mezague, care par a fi ultimele mișcări pe piața achizițiilor ale „câinilor” până la iarnă. Ca fapt divers, prezentarea lui Subotic „a întârziat” până la rezolvarea și a lui Mezague, pentru ca Prodanca să-și „arate mușchii”.

Dan Alexa a fost aproape de Dinamo după plecarea lui Contra

Dan Alexa putea ajunge la Dinamo în urmă cu un an. FANATIK.RO a anunțat în exclusivitate că, imediat după plecarea lui Cosmin Contra la echipa națională, Dan Alexa a fost dorit de Dinamo. Negocierile s-au împotmolit la bani, deși Alexa își anunțase disponibilitatea, el preluând de curând atunci Dunărea Călărași cu care a promovat vara trecută în prima divizie.

Lui Dinamo îi trebuie un antrenor care nu are nevoie de Dinamo. Eu nu am nevoie de Dinamo! În acest moment, Dinamo are mai multă nevoie de Dan Alexa decât are nevoie Dan Alexa de Dinamo. Acolo trebuie un antrenor cu personalitate, care să se impună. Când te caută Dinamo, te gândeşti la această ofertă. Acum nu cred că aş accepta pentru că am o relaţie excelentă la Călăraşi. Sunt foarte iubit. Dar mi-ar plăcea să antrenez Dinamo pentru că am jucat acolo”, spunea Alexa la momentul acela. Nu s-a rezolvat nimic atunci, varianta revine în actualitate.

În locul lui Alexa, la Dinamo a ajuns Vasile Miriuță, care a preferat să lase echipa pe care începuse să o construiască la Chiajna, pentru a prinde trenul vieții în „Ștefan cel Mare”. Dar și Miriuță a coborât repede din tren…