News

Razie de proporții a poliției rutiere în București. Au fost date 96 de amenzi și deschise opt dosare penale

Controalele făcute de poliția rutieră în noaptea de sâmbătă spre duminică s-au soldat cu amenzi de peste 51.000 de lei, fiind deschise totodată opt dosare penale.
17.07.2022 | 12:18
Razie de proportii a politiei rutiere in Bucuresti Au fost date 96 de amenzi si deschise opt dosare penale
Controale de amploare ale poliției rutiere în București/ Foto: Inquam Photos - George Călin
ADVERTISEMENT

Scopul controalelor poliției rutiere a fost depistarea șoferilor care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor, informează News.ro.

În urma controalelor efectuate, poliţiştii rutieri au aplicat 96 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 51.000 de lei şi au constatat 8 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, după cum urmează: 4 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive; 2 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului; 1 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu permisul suspendat; 1 pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”, a anunţat Poliţia Capitalei.

ADVERTISEMENT

Tototdată au fost suspendate 17 permise de conducere: șapte pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice; șapte pentru infracţiunile la regimul rutier; unul pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric; două pentru depăşirea vitezei cu peste 50km/h.

Au fost constatate și deficiențe tehnice ale mașinilor, fapt ce a dus la reținerea a zece certificate de înmatriculare.

ADVERTISEMENT

Dosare penale pentru consum de droguri și alcool

Poliția a prezentat și situațiile care au determinat începerea urmăririi penale împotriva unor șoferi:

– un bărbat în vârstă de 28 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 1 după ce a consumat amfetamină şi cannabis;

ADVERTISEMENT

-un tânăr în vârstă de 22 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 1 după ce a consumat cannabis;

-un bărbat în vârstă de 31 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 după consum de cannabis;

ADVERTISEMENT

-un bărbat în vârstă de 34 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 sub influenţa alcoolului, având 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat;

-o tânără în vârstă de 20 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 3 după ce a consumat cannabis;

-un tânăr în vârstă de 24 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 având 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ADVERTISEMENT