Sport

Răzvan Burleanu: “A doua oară în viață când plâng de bucurie”. Ce spune de viitorul lui Edi Iordănescu

Răzvan Burleanu e în al nouălea cer după calificarea României la Campionatul European. Președintele FRF a plâns de bucurie. Ce spune de viitorul lui Edi Iordănescu.
19.11.2023 | 15:08
Razvan Burleanu A doua oara in viata cand plang de bucurie Ce spune de viitorul lui Edi Iordanescu
Răzvan Burleanu a vorbit despre viitorul lui Edi Iordănescu la naționala României. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu a oferit primele declarații după victoria entuziasmantă a echipei naționale a României în Ungaria cu Israel. FANATIK a fost prezent la conferința de presă de la revenirea delegației „tricolore”, pe aeroportul Otopeni.

Răzvan Burleanu savurează calificarea României la Euro: „Această victorie nu e întâmplătoare. Am avut încredere în selecționer”

Răzvan Burleanu a susținut o conferință de presă spectaculoasă la întoarcerea în România de la Budapesta. Președintele FRF a dezvăluit că a plâns de bucurie: „V-am spus de la început că suntem foarte încrezători. Iar acest mesaj a venit și din partea staff-ului și a jucătorilor. Meciul a fost trăit la cea mai înaltă intensitate. Am plâns de bucurie, este a doua oară, prima oară a fost când s-a născut fetiţa mea Măriuca, acum trei ani şi jumătate”.

ADVERTISEMENT

Burleanu se felicită că a mers pe mâna lui Edi Iordănescu și a vorbit despre cel mai dificil moment: „Această victorie nu este întâmplătoare. Am avut încredere în selecţioner, iar cel mai greu a fost după Liga Naţiunilor de anul trecut, dar încrederea noastră a fost mare.

Este o călătorie frumoasă şi mi-aş dori să fie o sursă de inspiraţie pentru tinerii români, pentru copii, să se apuce de fotbal, să-şi asume funcţii. Vrem să putem avea un impact în societatea noastră. Am şi uitat să ne bucurăm. Nu trebuie să ne mai gândim la ce a mai fost şi nici la ce va mai fi. Măcar să ne bucurăm”.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu a vorbit despre viitorul lui Edi Iordănescu la naționala României: „Vrem să păstrăm coeziunea între staff și jucători”

Răzvan Burleanu a lăsat clar de înțeles că își dorește ca Edi Iordănescu să fie în continuare selecționerul României„În lunile următoare, și eu, și selecționerul vă vom spune ce urmează. Noi, ca Federație, vrem să păstrăm coeziunea care există între staff și jucători. Indiferent de locul pe care vom termina, vor urma pregătiri intense pentru a trece la următoare etapă. Edi Iordănescu a avut o contribuție enormă. În primul rând la ceea ce înseamnă crearea unei culturi a performanței, la nivelul primei reprezentative.

Asta a produs o reacție la nivelul jucătorilor, care s-a transformat într-o familie. Cei care comunicați cu el, știți că a suferit foarte mult. Dar a crezut în acest proiect. Să continui după o campanie în care nu ne-am îndeplinit obiectivul, înseamnă un act de curaj și de responsabilitate. Dar a conștientizat că a creat un grup unit. Și că suntem pe un drum bun, dar că avem nevoie de puțină răbdare”.

ADVERTISEMENT

Ce spune despre primele de calificare la Campionatul European: „Vor fi plătite la timp”

Răzvan Burleanu a explicat că jucătorii nu s-au gândit la banii obținuți pentru calificare: „Condițiile financiare nu au reprezentat niciodată un element important, așa că primele vor fi plătite la timp. Se pare că am uitat să ne bucurăm. Le-am zis jucătorilor și staff-ului că nu trebuie să ne gândim la ce a fost și nici la ce urmează. Doar să ne bucurăm. Și după meciul cu Elveția, să ne bucurăm în continuare. Am primit peste o mie de mesaje. Vreau să le mulțumesc tuturor.

Au fost 7 ani de sacrificii, de eforturi. Dar toate astea ne-au ajutat foarte mult. Le mulțumim fanilor că au avut încredere. Și membrilor familiei fotbalului românesc, care s-au conectat la această viziune. Ne dorim să fie cea mai bună generație din ultimii 20 de ani”.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu a plâns după calificarea României

3,30 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „ambele marchează și sub 3,5 goluri” la meciul România - Elveția