Răzvan Burleanu anunță vremuri grele în Liga 1: „Vor fi dificultăți financiare! Trebuie să fii nebun să crezi că va fi totul la fel!“

Andrei David   
în Fotbal intern
06/08/2020, 14:13
Răzvan Burleanu anunță vremuri grele în Liga 1: „Vor fi dificultăți financiare! Trebuie să fii nebun să crezi că va fi totul la fel!“
Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal. FOTO: Hepta

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a făcut mai multe precizări după adoptarea sistemului competiţional cu 16 formaţii în Casa Pariurilor Liga 1.

Oficialul FRF a spus că vor exista dificultăţi financiare la echipele din primul eşalon, pentru că totalul cheltuielilor acestora a crescut, din cauza măsurilor sanitare, iar veniturile din bilete au dispărut.

De asemenea, Burleanu a îndemnat la prudenţă în fereastra activă de transferuri şi a admis că unele dintre cluburile din România nu ar fi putut să ia licenţe pentru UEFA sau chiar pentru Liga 1, dacă perioada nu ar fi fost extinsă în primăvară.

Răzvan Burleanu: „Cluburile să fie precaute!“

„Cu siguranţă vom avea dificultăţi financiare la nivelul Ligii 1. Trebuie să fii nebun să consideri că situaţia de dinainte de criză, din punct de vedere financiar, nu va fi inclusiv după această criză.

Trebuie să luăm în calcul, când vorbim de pirderi financiare la nivelul cluburilor de Liga 1, în primul rând, faptul că nu au mai putut avea aceleaşi venituri din tichete. Iar finalul de sezon competiţional presupune că realizezi cele mai mari venituri din tichete.

În acelaşi timp, cheltuielile pentru cluburile noastre au crescut în această perioadă de timp, cu toate aceste măsuri sanitare.

Mai mult decât atât, dacă e să ne uităm la aceastră fereastră de transferuri, din această vară, cu siguranţă, şi aceasta va fi influenţată. Ne aşteptăm ca banii care vor fi în piaţă să fie mult mai puţini decât au fost în fereastra de transferuri din vara anului anterior.

Prin urmare, trebuie mare atenţie să putem să gestionăm această situaţie. Punctul nostru de vedere, al FRF, este unul de precauţie şi invităm cluburile să fie precaute în următoarea perioadă, astfel încât să putem să menţinem această stabilitate financiară, una destul de sensibilă.

Pentru că dacă nu am fi extins perioada de licenţiere, astăzi am fi avut mai multe cluburi care nu şi-ar fi putut lua licenţa UEFA, dar şi cluburi de Liga 1 şi Liga 2 care nu şi-ar fi luat licenţa de Liga 1“, a declarat Răzvan Burleanu

Închide ×