Sport

Pandemia de coronavirus afectează din nou Liga Campionilor! Ce meci din faza grupelor se va juca fără spectatori. Alte trei partide, în pericol

Liga Campionilor este din nou afectată de pandemia de coronavirus, iar un meci din faza grupelor se va disputa cu porţile închise. Totul vine după ce un land din Germania a intrat parţial în lockdown.
22.11.2021 | 14:40
Pandemia de coronavirus afecteaza din nou Liga Campionilor Ce meci din faza grupelor se va juca fara spectatori Alte trei partide in pericol
ADVERTISEMENT

Etapa a 5-a din grupele Ligii Campionilor, programată marţi şi miercuri, se va disputa fără probleme, însă nu aşa vor sta lucrurile şi pentru ultima rundă, decisivă în lupta pentru calificarea în primăvara europeană.

Numărul crescut de cazuri de coronavirus din Germania a adus instaurarea unui lockdown parţial în landul Saxonia, astfel că meciul RB Leipzig – Manchester City, programat pe 7 decembrie, se va juca fără spectatori.

ADVERTISEMENT

Primul meci al sezonului din Liga Campionilor care se joacă fără fani

Astfel, meciul RB Leipzig – Manchester City devine primul al sezonului din faza grupelor Ligii Campionilor care se va disputa fără fani în tribune. Informaţia a fost anunţată chiar de clubul englez, care i-a atenţionat pe suporterii trupei lui Pep Guardiola că nu mai pot face deplasarea în Germania.

“În urma creşterii numărului de cazuri COVID-19 din Germania, autorităţile locale au instituit un lockdown parţial în landul Saxonia. Din acest motiv, meciul dintre RB Leipzig şi Manchester City, de pe 7 decembrie, se va disputa cu porţile închise, fără spectatori în tribune.

ADVERTISEMENT

Suporterii lui Manchester City, care au achiziţionat bilete, îşi vor primi banii înapoi”, au anunţat oficialii campioanei Angliei.

Ce alte meciuri sunt în pericol

Bundesliga are patru reprezentante în grupele Ligii Campionilor şi toate vor juca pe teren propriu în ultima etapă, programată în luna decembrie. Astfel, dacă numărul de cazuri va creşte, iar autorităţile vor institui lockdown şi în alte landuri, am putea avea încă trei meciuri fără spectatori.

ADVERTISEMENT

Tot pe 7 decembrie este programat meciul Borussia Dortmund – Beşiktaş, însă nemţii ar putea să obţină calificarea în optimile de finală încă din etapa a 5-a, dacă o vor învinge pe Sporting Lisabona.

Pe 8 decembrie este programat derby-ul Bayern Munchen – Barcelona, şansa prin care catalanii îşi pot lua revanşa pentru umilinţa de pe “Camp Nou”, din runda a 2-a, scor 0-3.

ADVERTISEMENT

Cea mai afectată ar putea să fie VfL Wolfsburg, care se va duela, pe 8 decembrie, cu Lille, un meci decisiv pentru calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

RB Leipzig mai trage pentru calificarea în play-off-ul Europa League

Ultima clasată în Grupa A, RB Leipzig nu mai are nicio şansă să ocupe unul dintre primele două locuri. În aceste condiţii, nemţii mai luptă acum pentru locul 3, iar meciul cu Brugge, de miercuri, poate carifica situaţia.

După ce Club Brugge s-a impus în meciul tur, scor 2-1, RB Leipzig are acum doar varianta victoriei, cu 2-0 sau la o diferenţă de un gol, dar cu cel puţin 3 goluri marcate. Orice alt scenariu i-ar aduce eliminarea din competiţiile europene, iar meciul cu Manchester City, din ultima etapă, ar fi doar unul de palmares.

ADVERTISEMENT