Fotbal international

Reacţia incredibilă a fanilor FCSB la golul calificării în play-off-ul Europa League. Video

17.08.2018 | 10:33
Reactia incredibila a fanilor FCSB la golul calificarii in playofful Europa League Video

Finalul demn de orice film de suspans al meciului FCSB – Hajduk Split a adus şi o reacţie incredibilă a fanilor FCSB la golul calificării în play-off-ul Europa League. Cei aflaţi în tribune până la ultimul fluier au explodat pur şi simplu de bucurie şi s-au felicitat pentru faptul că au decis să rămână până la final. Cei care se îndreptaseră deja spre ieşire, convinşi că echipa lor nu mai are cum să obţină calificarea, după ce Said a adus egalarea pentru croaţi în minutul 82, au rupt-o efectiv la fugă înapoi, spre tribune, pentru a se bucura împreună cu jucătorii de o calificare obţinută aproape la ultima fază a meciului.

FCSB a reuşit să obţină una dintre cele mai dramatice victorii din istoria clubului, francezul Harlem Gnohere marcând în minutul 93 pentru 2-1 dintr-o centrare senzaţională venită de la Romario Benzar. A fost o centrare care a amintit mult de execuţiile legendarului internaţional englez David Beckham dar şi de baloanele trimise cu mare precizie pe frunţile atacanţilor la fosta Steaua de către cel poreclit Micul Beckham, Florentin Dumitru. Per ansamblu a fost un joc extrem de echilibrat în care nu se poate spune că vreuna dintre cele două combatante i-a fost superioară celeilalte. Doar că FCSB a avut zeiţa Fortuna în ajutor, dând lovitura mortală când pentru Hajduk nu mai era nimic de făcut.

Reacţia incredibilă a fanilor FCSB la golul calificării. 25.000 de oameni au fost în tribune

Fanii au creat acea atmosferă senzaţională pe care o ceruseră jucătorii lui Nicolae Dică. 25.000 de oameni s-au aflat joi seară în tribunele Arenei Naţionale, încurajând din răsputeri pe roş-albaştri, ca pe vremea de glorie a Stelei, când multe nume de top din Europa îngenuncheau la Bucureşti. De altfel, după meci, unul dintre căpitanii FCSB, Mihai Pintilii, a remarcat aportul uriaş al suporterilor şi a ţinut să le mulţumească public pentru atmosfera creată. Cu excepţia acelui moment de groază trăit de Dragoş Nedelcu, când un obiect aruncat din tribune i-a spart nasul.

Reacția incredibilă a fanilor FCSB la golul calificării. 25.000 de fani au fost în tribune şi au creat o atmosferă senzaţională
Reacția incredibilă a fanilor FCSB la golul calificării. 25.000 de fani au fost în tribune

Coregrafia făcută de fanii FCSB a fost impresionantă şi suporterii au ţinut să arate că indiferent de toate verdictele instanţei şi lupta lui Florin Talpan pentru a distruge clubul finanţat de Gigi Becali ei reprezintă Steaua şi numai aceasta este continuatoarea echipei de la Sevilla 1986 şi a celorlalte succese notabile ale roş-albaştrilor de-a lungul timpului.

Cu austriecii sunt şanse egale la calificare

La final bucuria din tribune nu mai cunoştea limite şi cu mici excepţii toţi cei care plecaseră mai devreme, convinşi că nu se mai poate întâmpla nimic, au ţinut să revină şi să bucure minunte întregi, împreună cu jucătorii de senzaţionala calificare căzută parcă din cer, după cum spunea şi finanţatorul Gigi Becali după joc. FCSB a ajuns în play-off-ul Europa League, unde va da piept cu austriecii de la Rapid Viena, echipa lui Andrei Ivan.

Şansele la accederea în grupe sunt 50-50, echipa austriacă având câţiva jucători de valoare, care pot pune probleme defensivei bucureştene, în special eroul din partida retur cu Slovan Bratislava, Knasmullner, autorul unui hat-trick. Însă, cu un Moruţan în zi bună, cu un Gnohere ghimpe în coasta apărării vieneze, cu un Florinel Coman dispus la efort FCSB are atuurile ei pentru a spera la calificarea în grupele Europa League.