Fotbal international

Real Madrid nu mai face transferuri în această vară! Eşecul din Supercupa Europei nu va duce la noi achiziții

16.08.2018 | 09:02
Real Madrid nu mai face transferuri in aceasta vara Esecul din Supercupa Europei nu va duce la noi achizitii

Real Madrid a pierdut cu 4-2, după prelungiri, Supercupa Europei în faţa colegei de oraş Atletico, dar nu va mai face transferuri în urma acestui rezultat, deşi au fost văzute anumite minusuri evidente în jocul “galacticilor”. Spre deosebire de Atletico Madrid, care a investit cu folos 125 de milioane de euro în această vară pentru a aduce jucători de top şi care a reuşit mai mult decât orice să îşi păstreze vedeta, pe francezul Antoine Griezmann, Real a avut o nouă vară subţire, salvată întrucâtva doar de aducerea în urmă cu câteva zile a portarului naţionalei Belgiei, Thibaut Courtois de la Chelsea, pentru 40 de milioane euro.

Însă nici un nume uriaş dintre cele vehiculate intens, Neymar, Harry Kane sau Eden Hazard, nu se regăseşte acum, la câteva zeci de ore înainte ca maratonul Primerei Division să plece la drum, iar omul cheie al ultimilor nouă ani, cu un aport imens la succesele lui Real, portughezul Cristiano Ronaldo, îmbracă acum tricoul lui Juventus, după ceea ce poate fi denumită fără dubii afacerea acestei veri în materie de mercato.

Real Madrid nu mai face transferuri în această vară şi se bazează pe vechea gardă

Noul antrenor al lui Real, fostul selecţioner al Spaniei până la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia, Julen Lopetegui, a preluat o grea moştenire de la predecesorul său, Zinedine Zidane, care a făcut realmente istorie pe Santiago Bernabeu prin numărul record de trofee dobândite, 9 în decurs de numai doi ani. La primul său examen oficial, Supercupa Europei, a picat după ce dăduse impresia la 2-1 pentru echipa sa şi cu Atletico fără Griezmann că deţine situaţia sub control, dar marile erori defensive l-au pedepsit crunt.

“Într-o finală, erorile fac diferenţa. Atletico Madrid ne-a pedepsit astăzi şi merită aprecieri şi felicitări pentru victoria obţinută. Când noi eram aproape de golul trei, ei au marcat pentru 2-2 şi mai apoi pentru 3-2. Dominam partida, combinând, jucând un fotbal de posesie, care a lăsat o impresie frumoasă. De la 3-2 lucrurile s-au schimbat, au apărut nemulţumiri şi am riscat mai mult, fără succes” – a spus Lopetegui la conferinţa de presă de după meci.

Lopetegui nu a scos un cuvânt la adresa lui Varanne

“La final,erorile defensive sunt doar detalii, uneori în favoarea noastră, alteori în defavoarea noastră. Nu putem spune că a greşit cineva anume, toată echipa a pierdut acest meci!” – a ţinut să îşi responsabilizeze tehnicianul toţi jucătorii care au intrat pe teren la Tallinn. Deşi a fost clar că fundaşul central francez Raphael Varane, a fost omul care a comis cele mai multe greşeli, făcând, probabil, cel mai slab meci de când se află la Madrid, Lopetegui nu a rostit nici un cuvânt despre prestaţia sa.

Real Madrid nu mai face transferuri. Singura achiziţie mai de calitate este portarul Belgiei, Thibaut Courtois (foto)
Real Madrid nu mai face transferuri. Singura achiziţie mai de calitate

“Politica echipei noastre nu se schimbă. Nu vom face transferuri în funcţie de această finală şi de rezultatul ei. În curând începe La Liga, iar acolo avem un titlu important în faţă, aşa că este vital să începem bine! Avem lucruri de îmbunătăţit şi aici nu includ doar erorile individuale ci şi erorile de grup ale întregii echipe” -a mai punctat noul antrenor, care astfel a dorit să transmită mesajul fanilor despre faptul că sunt puţine şanse ca pe Santiago Bernabeu să mai ajungă până pe 31 august vreun nume de top.