News

Realitatea tristă a românilor atrași de mirajul banilor câștigați ușor, în străinătate. Cu ce s-a întors un român plecat de 6 ani, în Belgia

Un român plecat să muncească în Belgia, a dezvăluit adevărata dramă a românilor care-și caută o viață mai bună în afara granițelor.
09.12.2023 | 21:19
Realitatea trista a romanilor atrasi de mirajul banilor castigati usor in strainatate Cu ce sa intors un roman plecat de 6 ani in Belgia
Milioane de români au plecat să lucreze în străinătate, însă mulți dintre ei regretă că au ajuns în această situație / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Milioane de români au plecat din țară și și-au găsit de lucru în străinătate, însă mulți dintre ei trăiesc cu regretul unei decizii luate în tinerețe, forțați de împrejurări. Cu timpul, aceștia realizează nu doar că au eșuat în planurile lor de a avea o viață mai bună, dar suferă și de diverse afecțiuni pe care le-au căpătat prestând munci necalificate.

Român plecat la lucru, în Belgia: ”Nu am obținut apartamente și bogății, ci doar probleme de sănătate”

Denis, un român care a ales să plece în Belgia, în urmă cu 6 ani, a dezvăluit că nu se simte împlinit cu viața pe care o are.

ADVERTISEMENT

“Uitându-mă înapoi, parcă am fost prins într-un vârtej. Nu am obținut apartamente, bogății sau case, ci doar dureri și probleme de sănătate. Este trist, dar asta este realitatea. Și cea mai mare problemă este că viața ne scapă”, a povestit bărbatul, într-o postare pe TikTok.

Când a plecat din țară, Denis avea 29 de ani, iar ambiția lui era să aibă un apartament al său și o mașină. Cum salariul din țară abia îi ajungea pentru traiul de zi cu zi, el a decis să-și caute norocul prin Europa. S-a angajat pe un șantier din Belgia și a încercat să-și vadă de treabă și să pună bani deoparte pentru a-și îndeplini obiectivul.

ADVERTISEMENT

Denis nu știe când va reveni în țară

Astăzi, bărbatul a ajuns să sufere de diverse probleme de sănătate. Din cauza efortului fizic și a mediului în care-și desfășoară activitatea, el s-a ales cu o hernie de disc, gastrită și genunchi umflați. Nu a reușit să-și atingă țelul, așa că plănuiește să mai rămână câțiva ani în Belgia.

“Așa este sistemul aici, nu ai altă opțiune. Vii cu gândul să aduni bani pentru a-ți lua un apartament și, în cele din urmă, te trezești că ai doar dureri și probleme de sănătate. Și când te uiți în urmă, ai petrecut șase ani și vor mai trece încă cinci sau șase la fel”, a mai spus Denis, potrivit BZV.ro.

ADVERTISEMENT

Populația României a ajuns la nivelul din anii ’60

Peste 3,5 milioane de români locuiesc în străinătate, potrivit Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Mai mult de jumătate dintre ei au plecat din țară după anul 2000, atunci când s-a deschis piața muncii pentru români. Cei mai mulți migranți români sunt în Spania, Italia sau Marea Britanie.

În realitate, numărul românilor care trăiesc și muncesc în alte state este mult mai mare. Ministerul Afacerilor Externe vorbește despre 5,7 milioane de români în diaspora.

ADVERTISEMENT

Fenomenul migrației a aruncat România într-un declin demografic fără precedent. Potrivit recensământului din 2022, România mai avea doar 19 milioane de locuitori, aceeași cifră pe care o înregistra la începutul anilor ’60.

ADVERTISEMENT