News

Record de viteză pe Drumul Expres Craiova-Piteşti. Un şofer a fost surprins de radar cu 242 km/h

Record de viteză în judeţul Olt. Un șofer a rămas pieton, după ce radarul poliției l-a surprins conducând cu peste 200 km/oră.
12.02.2024 | 15:16
Record de viteza pe Drumul Expres CraiovaPitesti Un sofer a fost surprins de radar cu 242 kmh
Un șofer din Olt a rămas pieton pentru trei luni, după ce a fost surprins conducând cu 242 de kilometrii pe oră. Sursa foto: Colaj foto / Hepta.ro / Poliția Română
ADVERTISEMENT

Un șofer teribilist a fost surprins de radar pe o șosea din Olt conducând cu 242 de km/oră. Oamenii legii l-au lăsat fără permis pe bărbat și i-au aplicat o amendă usturătoare.

Exces de viteză pe Drumul Expres 12

Pe data de 11 februarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt desfășurau operațiuni specifice pe Drumul Expres 12, când au observat un vehicul care a depășit cu peste 120 de kilometri pe oră limita legală admisă pe acel tronson de drum.

ADVERTISEMENT

„La data de 11 februarie 2024, în jurul orei 18,20, poliţiştii Serviciului Rutier Olt, în timp ce desfăşurau activităţi specifice, au depistat în trafic, pe Drumul Expres 12, în afara localităţii Piatra-Olt, un autoturism ce circula cu viteza de 242 de km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 km/h”, a transmis IPJ Olt.

Șoferul vitezoman, un bărbat în vârstă de 46 de ani, era originar din municipiul Craiova și a fost imediat oprit de către forțele de poliție, iar acesta nu a scăpat de lege.

ADVERTISEMENT

Șofer rămas pieton pentru următoarele trei luni

În urma intervenției autorităților, conducătorul auto a fost sancționat cu o amendă contravențională în valoare de 3.300 de lei, ca urmare a încălcării grave a regulilor de circulație și a punerii în pericol a celorlalți participanți la trafic.

Pe lângă amenda financiară impusă, polițiștii au luat măsuri ferme și în ceea ce privește permisul de conducere al șoferului. În vederea protejării securității publice și pentru a preveni repetarea unor incidente similare, autoritățile au hotărât reținerea permisului de conducere al bărbatului pentru o perioadă considerabilă, mai exact 120 de zile.

ADVERTISEMENT

Această măsură severă a fost dispusă pentru a împiedica individul să mai conducă autovehicule pe drumurile publice în timpul perioadei de suspendare a dreptului său de a conduce, garantând astfel o reducere a riscului de repetare a comportamentului periculos în trafic.

Românii, spaima șoselelor

În luna decembrie a anului trecut, un șofer în vârstă de 19 ani din Satu Mare a fost surprins de radar cu 238 km/h pe Autostrada 3. Ba mai mult, el nu a oprit la semnalele polițiștilor și a continuat să fugă de aceștia pe banda de urgență.

ADVERTISEMENT

Tânărul a fost prins imediat după o urmărire de câțiva kilometrii. El a fost identificat și amendat cu 4.785 de lei, iar apoi deposedat de permisul de conducere pentru o perioadă de 240 de zile.

 

ADVERTISEMENT