News

Rectorul SNSPA, critici dure la adresa lui Mircea Geoană. Remus Pricopie: ”Împrumută din tehnicile de manipulare folosite de AUR”

Remus Pricopie a formulat luni o serie de critici la adresa lui Mircea Geoană pe care îl acuză că ”încalcă reguli elementare ale diplomației”.
08.04.2024 | 23:53
Rectorul SNSPA critici dure la adresa lui Mircea Geoana Remus Pricopie Imprumuta din tehnicile de manipulare folosite de AUR
Remus Pricopie a criticat în termeni duri declarațiile recente ale lui Mircea Geoană Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
ADVERTISEMENT

Rectorul SNSPA, fost ministru al Educației, mai susține că secretarul general al NATO își face campanie pe spatele Alianței Nord-Atlantice și ”face o serie de greșeli”.

Remus Pricopie, critici dure la adresa lui Mircea Geoană

Remus Pricopie îl mai acuză chiar pe Mircea Geoană că, în ultima vreme, ”împrumută din tehnicile de manipulare folosite de AUR”, partidul extremist condus de George Simion.

ADVERTISEMENT

”Geoană face lucruri care NU se fac! Sunt surprins și dezamăgit de modul în care Mircea Geoană, Secretar General Adjunct NATO, înțelege să comunice public, în raport cu oficialii Statului Român. (…)

Constat acum că este vorba de un ‘stil nou’, în care un înalt funcționar internațional îşi permite să se ia de piept cu reprezentanții politici ai unui Stat Membru, în cazul de față, chiar Statul Membru care l-a propulsat în poziția respectivă”, a scris Remus Pricopie pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Rectorul SNSPA l-a acuzat pe secretarul general adjunct al NATO că ar ”face o serie de greșeli și încalcă reguli elementare ale diplomației”.

”Se ceartă cu reprezentanții politici ai unui stat NATO, pe teme care sunt strict de politică internă; Face campanie electorală pentru propria candidatură la alegerile prezidențiale din România, folosindu-se de platforma NATO, deși încă lucrează în această instituție, adică încalcă normele deontologice ale instituției; Incită la ură împotriva actualilor politicieni, care sunt ‘răi’, iar el, care este ‘bun’, este dispus să se sacrifice pentru țară – aici împrumută din tehnicile de manipulare folosite de AUR”, a mai susținut Remus Pricopie.

ADVERTISEMENT

Rectorul SNSPA mai scrie că este regretabil faptul că Mircea Geoană ”nu are capacitatea de a alege” între o candidatură la președinție și actualul mandat de secretar general adjunct al Alianței Nord-Atlantice.

”Pentru un lider cu experiență, așa cum se prezintă, este regretabil că nu are capacitatea de a face o alegere clară și responsabilă: fie își asumă explicit candidatura și pleacă din funcția de secretar general adjunct al NATO, fie rămâne fidel mandatului său internațional și se abține de la competiția electorală, demonstrând respectul cuvenit atât pentru țara care l-a trimis acolo, cât și pentru NATO”, a spus Pricopie.

ADVERTISEMENT

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a declarat luni că nu își face campanie electorală pe spatele Alianței Nord-Atlantice și că va lua decizia privind o eventuală candidatură la prezidențiale după terminarea mandatului.

ADVERTISEMENT