News

Rectorul SNSPA, critici dure la adresa lui Mircea Geoană. Remus Pricopie: ”Împrumută din tehnicile de manipulare folosite de AUR”

Remus Pricopie a formulat luni o serie de critici la adresa lui Mircea Geoană pe care îl acuză că ”încalcă reguli elementare ale diplomației”.
08.04.2024 | 23:53
Rectorul SNSPA critici dure la adresa lui Mircea Geoana Remus Pricopie Imprumuta din tehnicile de manipulare folosite de AUR
Remus Pricopie a criticat în termeni duri declarațiile recente ale lui Mircea Geoană Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
ADVERTISEMENT

Rectorul SNSPA, fost ministru al Educației, mai susține că secretarul general al NATO își face campanie pe spatele Alianței Nord-Atlantice și ”face o serie de greșeli”.

Remus Pricopie, critici dure la adresa lui Mircea Geoană

Remus Pricopie îl mai acuză chiar pe Mircea Geoană că, în ultima vreme, ”împrumută din tehnicile de manipulare folosite de AUR”, partidul extremist condus de George Simion.

ADVERTISEMENT

”Geoană face lucruri care NU se fac! Sunt surprins și dezamăgit de modul în care Mircea Geoană, Secretar General Adjunct NATO, înțelege să comunice public, în raport cu oficialii Statului Român. (…)

Constat acum că este vorba de un ‘stil nou’, în care un înalt funcționar internațional îşi permite să se ia de piept cu reprezentanții politici ai unui Stat Membru, în cazul de față, chiar Statul Membru care l-a propulsat în poziția respectivă”, a scris Remus Pricopie pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Rectorul SNSPA l-a acuzat pe secretarul general adjunct al NATO că ar ”face o serie de greșeli și încalcă reguli elementare ale diplomației”.

”Se ceartă cu reprezentanții politici ai unui stat NATO, pe teme care sunt strict de politică internă; Face campanie electorală pentru propria candidatură la alegerile prezidențiale din România, folosindu-se de platforma NATO, deși încă lucrează în această instituție, adică încalcă normele deontologice ale instituției; Incită la ură împotriva actualilor politicieni, care sunt ‘răi’, iar el, care este ‘bun’, este dispus să se sacrifice pentru țară – aici împrumută din tehnicile de manipulare folosite de AUR”, a mai susținut Remus Pricopie.

ADVERTISEMENT

Rectorul SNSPA mai scrie că este regretabil faptul că Mircea Geoană ”nu are capacitatea de a alege” între o candidatură la președinție și actualul mandat de secretar general adjunct al Alianței Nord-Atlantice.

”Pentru un lider cu experiență, așa cum se prezintă, este regretabil că nu are capacitatea de a face o alegere clară și responsabilă: fie își asumă explicit candidatura și pleacă din funcția de secretar general adjunct al NATO, fie rămâne fidel mandatului său internațional și se abține de la competiția electorală, demonstrând respectul cuvenit atât pentru țara care l-a trimis acolo, cât și pentru NATO”, a spus Pricopie.

ADVERTISEMENT

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a declarat luni că nu își face campanie electorală pe spatele Alianței Nord-Atlantice și că va lua decizia privind o eventuală candidatură la prezidențiale după terminarea mandatului.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e...
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!”. Ce spune despre micii din Obor VIDEO
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară,...
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară, începând cu ora 12.00. Avertizarea emisă de ANM
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Adevărata pizza. De unde vine savoarea preparatului
Adevărata pizza. De unde vine savoarea preparatului
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care...
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba istoria țării