News

Remus Pricopie avertizează asupra pericolului AUR: ”O rangă politică a Kremlinului în România”

Rectorul SNSPA îndeamnă autoritățile să ia măsuri pentru a contracara pericolul reprezentat de AUR. ”Nu este partid, ci o rangă politică a Kremlinului, în România”.
12.03.2024 | 16:23
Remus Pricopie avertizeaza asupra pericolului AUR O ranga politica a Kremlinului in Romania
Remus Pricopie a explicat de ce este AUR un pericol pentru România Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Remus Pricopie a avertizat asupra unor posibile acțiuni de destabilizare a țării, în contextul alegerilor care vor avea loc în România în acest an.

Remus Pricopie avertizează asupra pericolului AUR

Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a declarat că AUR este o structură artificială, care a fost creată cu scopul de a provoca zgomot și scandal în vederea dezbinării României.

ADVERTISEMENT

”Atunci când vorbim despre AUR, trebuie să subliniem că nu discutăm despre o formațiune politică în sensul clasic al cuvântului.

În opinia mea, AUR este o structura artificială, creată de la bun început pe zgomot și scandal, adică singurul mod prin care poate atrage atenția opiniei publice într-un interval scurt de timp, cu scopul de a dezbina România.

ADVERTISEMENT

În plus, comparăm AUR cu alte așa-zise partide suveraniste, de extremă dreapta, din Europa occidentală, care au exact același tip de comportament politic.

Aceste formațiuni au toate rădăcini financiare și mesaje publice care le leagă de Moscova, iar Moscova nici măcar nu se mai ferește să-și asume public ‘paternitatea’.

ADVERTISEMENT

A spus-o Dmitri Medvedev, într-un interviu, în mod explicit: ‘Sarcina noastră este de a-i susține pe acești politicieni și partidele lor din Occident în toate modurile posibile, ajutându-i apertum [în mod deschis] și secretum [în secret] să obțină rezultate decente in alegeri’.

Dar Medvedev nu este singurul. Dmitri Rogozin vorbește despre susținerea acestor politicieni și dă și un exemplu: Diana Iovanovici Șoșoacă din România.

ADVERTISEMENT

Aflăm de la Chișinău și de la Kiev ca George Simion lucrează cu serviciile secrete din Rusia – adică, fostul KGB –, iar lista poate continua.

Mai nou, am aflat și cum finanțează Rusia protestele AUR de la București: vezi cazul moldovenilor, plătiți de Ilan Sor, să susțină protestul lui George Simion la Congresul PPE, care a avut loc la București, săptămâna trecuta (6-7 martie 2024)”, a declarat prof. univ. dr. Remus Pricopie pentru Aktual24.

”O rangă politică a Kremlinului în România”

Rectorul SNSPA spune că AUR, pe care îl numește o rangă politică a Kremlinului va ajunge până în decembrie la o susținere de 10-12%, însă acest lucru depinde de prestația celorlalte partide.

”AUR, pe care îl resping categoric, pe baza de argumente și în urma unor acțiuni concrete derulate de acest preudo-partid împotriva țării, nu este partid, ci o rangă politică a Kremlinului, în România.

Acum, în mod real este undeva pe la 16-18%, deci în marja de eroare indicată de sondajele serioase, dar care, după opinia mea, se va duce spre 10-12%, dacă nu chiar mai puțin, până la alegerile parlamentare din decembrie.

Evident, rezultatele AUR depind foarte mult și de prestația celorlalte partide. Orice incoerența a partidelor serioase poate fi un bonus electoral pentru AUR.

Dacă autoritățile române nu iau măsuri, în tot acest an o să vedem acțiuni repetate de destabilizare a țării, atac la instituții și persoane, o avalanșă de știri false și manipulări.

Inclusiv informația pe surse legată de proiectul de decizie a unei instanțe internaționale, care funcționează pe lângă Banca Mondială, privind litigiul Roșia Montană, potrivit căreia România ar fi urmat să piardă și să plătească despăgubiri de miliarde, pare să fie lansată după modelul de acțiune KGB, de manipulare”, a avertizat Remus Pricopie. .

ADVERTISEMENT