Life

Red Bull SoundClash 2023, bătălia muzicală a anului. Vama contra Killa Fonic, faţă în faţă

Red Bull SoundClash 2023. Bătălia muzicală a anului se va da între Vama și Killa Fonic. Când are loc evenimentul mult așteptat.
03.04.2023 | 22:19
Red Bull SoundClash 2023 batalia muzicala a anului Vama contra Killa Fonic fata in fata
Red Bull SoundClash 2023. Vama și Killa Fonic, bătălia muzicală a anului. Sursa foto: Instagram/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Red Bull SoundClash va avea loc pe 11 mai 2023, iar bătălia se va da între Vama și Killa Fonic. Evenimentul se află la cea de-a cincea ediție la noi în țară și este foarte așteptat de fani.

Red Bull SoundClash 2023. Vama și Killa Fonic, bătălia muzicală a anului

Ediția din acest an a competiției marchează o premieră la noi în țară, deoarece este pentru prima dată când confruntarea se dă între un artist și o formație. Evenimentul va avea loc la Romexpo, pe 11 mai 2o23.

ADVERTISEMENT

Vama și Killa Fonic interpretează genuri muzicale total diferite, însă există și lucruri pe care le au în comun, cum ar fi ambiția cu care acceptă provocările. De altfel, stilul unic și polivalența sunt trăsături ce îi caracterizează.

Killa Fonic este unul dintre cei mai apreciați cântăreți ai momentului și a abordat mai multe stiluri de-a lungul timpului. Trupa Vama, existentă din 2006, a abordat diverse genuri, reușind să-și mențină popularitatea.

ADVERTISEMENT

În cadrul competiției Red Bull SoundClash, adversarii au ocazia să iasă din zona de confort și să fie creativi în fiecare dintre cele patru runde. În prima rundă, “The Warm Up”, artiștii îi vor “încălzi” pe fani cu trei piese din repertoriul lor.

În cea de-a doua rundă, “The Cover”, Vama și Killa Fonic vor interpreta un hit celebru în stilul propriu, urmând ca în runda a treia, “The Clash”, să reinterpreteze trei melodii propriii în trei stiluri muzicale diferite. De asemenea, la ultima rundă, “The Wildcard”, pe fiecare dintre scenele adversare va urca un invitat surpriză.

ADVERTISEMENT

A cincea ediție Red Bull SoundClash va fi prezentată de Adrian Despot, care a găzduit și alte trei ediții ale evenimentului. ZDA se va ocupa de pupitrul de DJ, alături de muzica ei.

Cine sunt rivalii de la Red Bull SoundClash 2023

Formația Vama activează de 17 ani, iar de-a lungul timpului au lansat numeroase hituri. Trupa este compusă din Tudor Chirilă, Eugen Caminschi, Gelu Ionescu, Lucian Cioargă și Dan Opriș.

ADVERTISEMENT

Au lansat până acum trei albume, Vama (2008), 2012 (2012) și Better (2017). Printre cele mai cunoscute hituri se numără “Perfect fără tine” (2013), “Cântă cu mine” (2021) sau “Îmi pare rău” (2022).

“Pentru noi, Red Bull SoundClash este confruntarea cu un artist total diferit, din toate punctele de vedere. Va fi, cu siguranță, o provocare, iar cum nouă ne plac provocările, ne-am băgat. Unii dintre noi l-am descoperit pe Killa cu ceva timp în urmă și o altă parte l-a descoperit odată cu propunerea Red Bull SoundClash.

Ne plac atitudinea și mesajul pe care Killa le transmite, iar prima piesa pe care am ascultat-o împreună a fost ‘Niciun glonț nu doare cât dragostea’. Va fi o bătălie a decibelilor, așa că avem nevoie de toți fanii noștri pe 11 mai. O să fie bine, Bro”, au transmis membrii formației, potrivit redbull.com/ro.

Killa Fonic s-a lansat în 2013, atunci când a scos primul său mixtape solo, Lord de cartier. Al doilea, Ramses 1989, a fost lansat în 2016, iar în 2017 a lansat primul său album de studio, Lamă Crimă.

Cântărețul a abordat mai multe genuri muzicale, cum ar fi electro, pop, dance, blues, afro, experimental, rap sau metal. A colaborat cu mai mulți artiști români, printre care și Delia, Smiley și Damian Drăghici.

“Red Bull SoundClash înseamnă distracție, înseamnă fun, înseamnă experimental. Pe Tudor l-am cunoscut și e foarte tare. Într-un spirit competitiv sportiv, am așa un drag special să fac asta cu ei, cu Vama. Îi știu pe băieți, am făcut research.

Sunt foarte buni, sunt veterani, sunt șmecheri, iar chitaristul lor e unul dintre cei mai de top din România. Mi-am făcut temele și le-am găsit adversari pe măsură, ca instrumentiști. Fanii mei știu că acolo unde vin, noi trebuie să ne întâlnim. Eu îi numesc camarazii mei și îi chem la apel și știu că vor veni. Mă bazez pe asta, ca întotdeauna”, a transmis Killa Fonic.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Red Bull România (@redbullro)

Cine a câștigat edițiile anterioare ale competiției

Prima ediție Red Bull SoundClash din România a avut loc în 2017, atunci când CTC a învins trupa Carla’s Dreams. Grasu XXL și Loredana s-au luptat în 2018, cu victoria celui dintâi, iar în 2019 a fost remiză între trupele Vița de Vie și Subcarpați. Anul trecut, Irina Rimes și Spike s-au duelat, iar acesta din urmă a obținut victoria.

Pentru o perioadă limitată, biletele la Red Bull SoundClash sunt disponibile la prețul de 69 de lei. Acestea pot fi achiziționate de pe redbull.ro/soundclash.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat...
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat după alegeri. Urmează 24 de ore critice pentru premierul slovac
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se schimbă automat cardurile la Raiffeisen Bank. Anunț important făcut de bancă. Tot...
Se schimbă automat cardurile la Raiffeisen Bank. Anunț important făcut de bancă. Tot ce trebuie să știi
Vârsta de pensionare, redusă pentru o categorie de români. Ce prevede proiectul
Vârsta de pensionare, redusă pentru o categorie de români. Ce prevede proiectul
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are...
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are 57 de ani și e în topul celor mai bogați români
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze