Sport

„Călăul” Universității Craiova din cupele europene s-a transferat în Republica Moldova

Mijlocașul ofensiv, Regi Lushkja, a fost cel mai bun jucător al lui FK Laci în dubla din UEFA Conference League cu Universitatea Craiova, iar acum va juca în Europa League cu Sheriff Tiraspol.
03.02.2022 | 15:30
Calaul Universitatii Craiova din cupele europene sa transferat in Republica Moldova
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a trăit în sezonul trecut de UEFA Conference League una dintre cele mai rușinoase eliminări din cupele europene, împotriva albanezilor de la FK Laci.

Regi Lushkja, cel care a reușit pasa decisivă la golul victoriei în meciul tur cu Universitatea Craiova, a fost transferat de campioana Republicii Moldova, Sheriff Tiraspol.

ADVERTISEMENT

Coșmarul Universității Craiova din Conference League va juca la Sheriff Tiraspol

Mijlocașul ofensiv de 25 de ani a fost transferat de Sheriff Tiraspol, după ce în acest sezon a reușit să marcheze cinci goluri și să dea alte cinci pase decisive în 16 partide.

Pe lângă pasa decisivă la golul împotriva Universității Craiova, când Lushkja a ridiculizat defensiva oltenilor, albanezul a mai reușit să marcheze de două ori în cupele europene împotriva lui Anderlecht și FK Podgorica.

ADVERTISEMENT

Sheriff Tiraspol a plătit pentru Regi Lushkja 350.000 de euro, iar jucătorul va evolua în playoff-ul pentru optimile din Europa League.

Suporterii Universității Craiova și chiar jucătorii oltenilor au acuzat din plin acea eliminare cu Laci, iar rănile acelei duble de coșmar nu s-au închis nici până în ziua de azi.

ADVERTISEMENT

Sheriff Tiraspol a reușit una dintre cele mai mari surprize din istoria grupele Champions League

Sheriff Tiraspol a reușit să câștige în acest sezon în grupele UEFA Champions League chiar pe Santiago Bernabeu, împotriva lui Real Madrid, una dintre cele mai mari surprize din istoria competiției.

Fostul antrenor al moldovenilor, Mihai Stoichiță, a explicat în exclusivitate pentru FANATIK cum a reușit micuța echipă această victorie miraculoasă, precum și baza de pregătire și bugetul uriaș de care dispune Sheriff:

ADVERTISEMENT

„Acolo e politică de investiții foarte serioasă. S-au investit mult peste 500 de milioane de euro! Au o politică serioasă de dezvoltare a academiei de fotbal. E un moment fericit. Se îmbină toate și ajung la astfel de rezultate istorice. Toată lumea va ști acum cine e Sheriff Tiraspol.

Acolo sunt investiții foarte mari în academie. Dar nu sunt bani puțini, ci e vorba sute de milioane de euro. La Sheriff aveam vreo 14 terenuri de antrenament cu nocturnă. Trei terenuri oficiale, dintre care unul într-o sală! Era ceva de vis! Unul de 25.000 de locuri, altul de vreo 14.000 și o sală de fotbal cu 5.000 de locuri acoperite”, a declarat directorul tehnic al FRF pentru site-ul nostru.

Sheriff Tiraspol are un lot evaluat la aproximativ 20 de milioane de euro conform transfermarkt, iar moldovenii vor juca pentru calificare cu Sporting Braga.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – CFR Cluj: 2,95 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT