Life

Regiunea din Italia care interzice turiștii. Locul e adorat și vizitat de mulți români

Care este regiunea din Italia care interzice turiștii. Acest loc este vizitat de foarte mulți oameni, inclusiv de români.
16.04.2023 | 15:05
Regiunea din Italia care interzice turistii Locul e adorat si vizitat de multi romani
Regiunea din Italia care interzice turiștii. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Regiunea din Italia care interzice turiștii. Iată de ce s-a luat această decizie și despre ce loc este vorba. Locul cu pricina este adorat de români!

Regiunea din Italia care interzice turiștii

Alto Adige sau Bolzano, din nordul Italiei, este regiunea care interzice turiștii. Autoritățile locale au decis să nu mai primească oameni, din cauza numărului prea mare care vin aici.

ADVERTISEMENT

S-a luat decizia de a fi pusă o limită pentru vizitatorii care rămân să doarmă aici. De asemenea, oamenii care voiau să deschidă pensiuni au interzis, deoarece autoritățile nu vor să mai fie primiți alți oameni.

Oficialii au transmis că Bolzano deja și-a atins limita maximă în ceea ce privește vizitatorii. Din cauza acestora, au început să fie probleme destul de grave cu traficul și aglomerația.

ADVERTISEMENT

“Am ajuns la limita resurselor noastre, am avut probleme cu traficul, iar rezidenții au dificultăți în a găsi locuri de locuit. (Legile) vor garanteze calitatea [vieții] pentru localnici și turiști”, a spus responsabilul cu turismul, conform CNN.

Pe scurt, viața localnicilor este afectată negativ pentru că ei nu mai au loc de vizitatorii care vin, nici pe stradă. Și restaurantele și magazinele sunt pline.

ADVERTISEMENT

Autoritățile speră ca interzicerea turiștilor să fie benefică

Prin noile măsuri luate de autoritățile din Italia se dorește ca viața tuturor să fie una mai bună. Atât turiștii, cât și localnici vor putea să se bucure mai mult de experiențele din Bolzano.

Arnold Schuler, cel care este responsabilul cu turismul din această țară, a spus că resursele au ajuns la limită. În ultimul deceniu, problemele s-au tot agravat și de aceea acm au fost luate măsuri drastice.

ADVERTISEMENT

Numai în 2022, aici au fost 34 de milioane de înnoptări, au spus autoritățile. “Turiștii vin aici pentru a face drumeții și pentru a vedea locuri frumoase, nu pentru a se afla într-un ambuteiaj. Sectorul turismului este foarte important pentru noi, pentru locurile de muncă și pentru economie, dar ajunsesem la limită.

Așa că am luat aceste măsuri pentru a garanta o mai bună gestionare a fluxului de persoane și pentru a garanta cazarea turiștilor”, a mai spus acesta despre măsurile luate.

ADVERTISEMENT