News

Alunecare de teren catastrofală într-o insulă din Italia. Autoritățile, confuze în ce privește numărul morților

O alunecare de teren a distrus mai multe clădiri din insula Ischia, ca urmare a ploilor abundente din ultima perioadă, însă autoritățile nu au anunțat un bilanț clar al victimelor.
26.11.2022 | 15:50
Alunecare de teren catastrofala intro insula din Italia Autoritatile confuze in ce priveste numarul mortilor
Ischia, afectată de alunecări de teren/ Sursă: YouTube - World Weather News
ADVERTISEMENT

Alunecarea de teren a survenit pe insula Ischia, aflată la circa 30 de kilometri în larg de Napoli, insula fiind un obiectiv turistic major în zonă datorită băilor termale și liniei de coastă pitorești. Autoritățile au fost confuze în ce privește numărul victimelor, scrie Reuters.

Ministrul de Interne Matteo Piantedosi a afirmat că nu a fost confirmat niciun deces, însă Matteo Salvini, ministrul Infrastructurii, spusese cu puțină vreme înainte, la Milano, că opt oameni au fost uciși.

ADVERTISEMENT

Ploi torențiale au lovit portul Casamicciola Terme, unul dintre cele șase orășele de pe insulă, la începutul dimineții de sâmbătă, ceea ce a provocat inundații și alunecări de teren.

Pompierii au anunțat că se fac căutări pentru găsire a 13 persoane care au fost date dispărute.

ADVERTISEMENT

În acest moment, nu sunt decese confirmate, avem dificultăți în operațiunile de salvare din cauza condițiilor meteorologice”, a declarat Piandetosi.

Imaginile difuzate de televiziunile italiene arată noroi, moloz și pietre pe străzile din Casamicciola Terme.

ADVERTISEMENT

Ischia este o insulă dens populată, iar multe case sunt construite ilegal, punând locuitorii în situații de risc față de inundații și cutremure.

În 2006 o alunecare de teren a ucis un bărbat și cele trei fiice ale sale, care se aflau pe insulă.

ADVERTISEMENT

Premierul Georgia Meloni a declarat că este în legătură permanentă cu ministrul Protecției Civile Nello Musumeci și cu oficialii locali din regiunea Campania.

Guvernul își exprimă solidaritatea cu cetățenii și primarii localităților de pe insula Ischia și mulțumește salvatorilor angajați în căutarea celor dispăruți”, a spus Meloni.

Sudul Italiei, unde multe case sunt construite ilegal în zone nesigure, este suspectibile la alunecări de teren. În 1998 150 de oameni au fost uciși după ce noroiul a acoperit satul Sarno, nu departe de Napoli.

ADVERTISEMENT
Tags: