Life

Regizoarea Cristina Jacob, totul despre The perfect escape, filmul de 4 milioane de dolari: „Mă feresc de mediocritate”

Regizoarea Cristina Jacob a vorbit despre noul ei film, „The perfect escape”, care va fi lansat pe 14 februarie 2023 în cinematografe.
09.02.2023 | 13:35
Regizoarea Cristina Jacob totul despre The perfect escape filmul de 4 milioane de dolari Ma feresc de mediocritate
Cristina Jacob, regizoarea filmului „The perfect escape”. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Regizoarea Cristina Jacob, cunoscută pentru o serie de producții de succes, printre care „Selfie”, „Selfie69” și „Oh, Ramona”, aduce o surpriză uriașă cinefililor cu ocazia Zilei Îndrăgostiților!

Cristina Jacob, regizoarea filmului „The perfect escape”: „Nu mai lucrez singură, lucrez în echipă”

Jacob a dezvăluit, în exclusivitate pentru FANATIK, secretele filmului „The perfect escape”, care va fi lansat pe 14 februarie 2023. Costurile de producție au fost destul de mari, de ordinul milioanelor de dolari!

ADVERTISEMENT

Ce poți să ne spui de procesul de creație al noului tău film? Ai scris tu întregul scenariu?

– În primul rând, sunt și scenaristă, dar de la al doilea film nu mai lucrez singură, lucrez în echipă. Mi se pare că e un plus permanent să lucrezi într-o echipă de scenariști, e un ping-pong necesar și mă ajută pe mine ca regizor să pot să fac un pas în spate, să mă uit ca la un tablou și să modific mai ușor.

Când ești doar scenarist te îndrăgostești de tot ce scrii și e mai greu să tai ca regizor. Procesul în sine e ca la fiecare film, pornește de la o idee, de la idee mergem la scenariu, după aceea urmează castingul. Alegem echipa, se fac pregătiri, se iau decizii pentru fiecare departament și ajungem să facem pregătirea propriu-zisă pentru filmare, filmarea în sine, apoi montajul, colorizarea, sunetul. Tot acest proces durează cel puțin doi ani.

ADVERTISEMENT

Castingul a fost făcut pe Zoom: „Filmările au durat 34 de zile”

Cât au durat filmările pentru „The perfect escape”?

– Au durat 34 de zile. Am început pregătirea în ianuarie, am terminat în luna mai, în plină pandemie, în vârf de munte. A fost un film foarte provocator, pentru că, în primul rând a fost pandemie. Mare parte a actorilor străini au trebuit să stea izolați aici. Castingul a fost pe Zoom, iar acest lucru mi-a pus un mare semn de întrebare inițial, pentru că nu știam dacă va funcționa. Surpriza a fost să constat că a funcționat. Norocul face că în meseria asta actorul ”sfârșește” pe sticlă și atunci te ajută, îți poți da seama și de pe Zoom dacă un actor este bun sau nu.

Cum ți-a venit ideea acestui film?

– Ideea a pornit de la prietenul meu drag, regizorul Dan Chișu. Mi-a povestit această poveste și i-am zis că mi-ar plăcea să fac eu acest film. A zis: îți vând scenariul, dar nu vreau să mă implic, pentru că știu ce înseamnă să lucrez cu tine, sigur o să modifici de 20-30 de ori. Așa a și fost. După care am scris scenariul cu alți doi scenariști.

ADVERTISEMENT

Cristina Jacob: „Țin foarte mult la rigoare, la un respect al meseriei”

Cum te definești ca regizor? Ești exigentă sau lași actorilor spațiu să improvizeze?

– Cred că… Da, țin foarte mult la rigoare, la un respect al meseriei. Mă feresc de mediocritate. Cred că e necesar ca fiecare verigă, fiecare bucățică a acestui puzzle numit film să fie construit de profesioniști care merită și care au demonstrat.

O să mai scoți filme și în limba română?

– Da, de ce nu? Sunt deschisă. Sigur că limba engleză ne-a ajutat pentru distribuție. În momentul în care publicul o să înceapă să vină din ce în ce mai mult la filme românești o să acoperim costurile, să nu mai trebuiască să folosim acest truc ca să ducem filmele și în afara țării.

ADVERTISEMENT

Pandemia i-a costat, în producție, în plus cu 500.000 de euro

Care au fost costurile producției?

– Pentru că a fost pandemia, s-au ridicat costurile foarte mult, cu jumătate de milion, din cauza testelor zilnice și rigorilor impuse. În total, filmul a costat patru milioane de dolari și pandemia l-a făcut să crească cu jumătate de milion de euro.

Mai ai și alte idei în plan?

– Întotdeauna am cel puțin 10 proiecte în dezvoltare, pentru că niciodată nu știi timpul căruia a venit. Tot timpul povestea pe care o voiam n-a fost aia, a fost alta.

Cum știi care e momentul perfect să scoți un film?

– Nu cred că știu eu, alege Dumnezeu. Avem o paletă mai largă și timpul căruia este acela câștigă la CNC. De exemplu, am participat la CNC (Centrul Național de Cinematografie) cu povești pe care le-am crezut mai bune decât altele. N-au luat acelea, au luat altele.

„The perfect escape” spune povestea a patru cupluri izolate în munți

„The perfect escape” spune povestea a patru cupluri diferite, izolate în vârf de munte, care se confruntă cu o serie de situații neprevăzute, unele mai amuzante decât altele. Este un film cu mult amor, din a cărui distribuție face parte un singur actor român.

Bogdan Iancu și George Piștereanu (cunoscut pentru rolul din filmul „Oh, Ramona!”, regizat tot de Cristina Jacob) fac echipă cu actori străini precum Giorgia Sinicorni, Maeva Demurger, Aggy K. Adams, Nigel Whitmey și Stacy Thunes.

ADVERTISEMENT