Fotbal intern

Regula U-21 complică calculele în Liga 1 Betano! Probleme pentru toți mai puțin pentru Craiova, FCSB și Viitorul: “Tinerii noștri sunt «pure gold»”

22.05.2019 | 14:18
Regula U21 complica calculele in Liga 1 Betano Probleme pentru toti mai putin pentru Craiova FCSB si Viitorul Tinerii nostri sunt pure gold

Sezonul viitor din Liga 1 Betano vine cu o schimbare importantă la nivel tehnic. Mai exact, toate echipele din primul eșalon trebuie să alinieze în primul 11 cel puțin doi jucători U-21, iar unul să fie în teren pe parcursul meciului. Această regulă dă bătăi de cap mai multor cluburi care nu au în lot prea mulți fotbaliști eligibili U-21 și care vor avea de rezolvat o problemă importantă. 

Regula U-21 complică calculele în Liga 1 Betano: “Peste noapte acești tineri au devenit foarte valoroși”

Dacă până în acest sezon regula era să se folosească un jucător U-21 pe tot parcursul celor 90 de minute, de acum antrenorii trebuie să înceapă cu doi astfel de jucători. Este adevărat că există și posibilitatea folosirii unui junior și a schimbării făcute devreme, însă nu acesta este scopul acestei reguli. Iar specialiștii consideră că este nevoie de minimum 4 jucători eligibili U-21 în lotul fiecărei echipe. Mai pot interveni accidentări, suspendări și la orice oră antrenorul trebuie să aibă la dispoziție cel puțin doi astfel de jucători.

Din noul sezon, pentru a fi eligibil pentru această regulă, jucătorul trebuie să fie născut după 1 ianuarie 1998. Mihai Stoica a vorbit despre cum se schimbă regulile în noul sezon și de faptul că în acest moment, tinerii sunt foarte valoroși și foarte greu de găsit pe piață: “Nu mai vedeți tineri eligibili pentru regula U-21 pe piață. Sunt foarte greu de găsit ca să fie transferați din postura de jucători liberi de contract. Peste noapte acești tineri au devenit foarte valoroși”, a spus MM la emisiunea Fotbal Club de la Digisport.

Giorgios Katsikas si Darius Dumitru Olaru in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si Gaz Metan Medias, contand pentru play out-ul Ligii 1 Betano, desfasurat pe stadionul Dinamo din Bucuresti, luni 12 martie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Regula U-21 complică calculele în Liga 1 Betano! Probleme pentru toți mai puțin pentru FCSB și Viitorul Tinerii noștri sunt «pure gold»! Darius Olaru, noul transfer de la FCSB

FCSB, Craiova și Viitorul stau cel mai bine: “Tinerii noștri sunt «pure gold»”

FCSB, Universitatea Craiova și Viitorul sunt echipele care stau cel mai bine la acest capitol. Echipa lui Hagi este cea mai avantajată de această regulă, având cea mai puternică academie din țară și nu se sfiește să debuteze foarte mulți tineri în prima echipă. În momentul actual, în lotul Viitorului sunt 11 jucători eligibili pentru regula U-21. Este posibil ca unii dintre aceștia să plece, însă din urmă vin mai mulți tineri.

La Universitatea revin, cu şanse reale de a juca, prin prisma regulei U21, împrumutaţii Vlădoiu – ce a fost titular la Dunărea Călărași în acest sezon, Borta – unul dintre cei mai constanţi fundaşi ai Petrolului în Liga 2 și Şerban, poate cel mai valoros mijlocaș central al generaţiei 2000, care a jucat titular la Mioveni în acest sezon. Mai mult, oltenii sunt fascinaţi de un puşti teribil, Bairam pe numele său, născut pe 31 decembrie 2002, care are calităţi tehnice în regim de viteză la nivelul lui Alex Mitriţă, conform antrenorilor olteni!

FCSB a avut în ultimii ani o campanie de transferuri prin care viza transferul mai multor jucători tineri. Și, din acest punct de vedere, echipa lui Gigi Becali este mai mult decât pregătită pentru sezonul viitor. Două dintre cele trei transferuri ale FCSB-ului de până acum sunt jucători U-21: Răzvan Oaidă și Darius Olaru. În lot, mai sunt cinci jucători eligibili U-21 pentru următorul sezon: Andrei Vlad, Răzvan Ducan, Olimpiu Moruțan, Florinel Coman și Dennis Man.

Mai mult, FCSB are foarte mulți jucători U-21 împrumutați în alte părți. Gigi Becali are 9 jucători la Academica Clinceni, mulți dintre ei fiind tineri U-21: Cristian Andrei (portar), Alexandru Dinu (fundaș), Alexandru Nicola, Vlad Mihalcea, Mihailo Mitrov, Ovidiu Horșia (mijlocași), Robert Ion, Salvatore Marrone și Cristian Dumitru (atacanți). Alți jucători de perspectivă de la FCSB sunt împrumutați și la Dunărea Călărași:  Mario Mihai, Ionuț Poiană (Turnu Măgurele), Daniel Benzar, Gabriel Simion și Ianis Stoica.

Mihai Stoica este mândru de această strategie a FCSB-ului, iar prin această regulă consideră că tinerii care aparțin de echipa roș-albastră au devenit foarte valoroși peste noapte și foarte căutați: “Tinerii noștri sunt «pure gold». La anul toți vor vrea să împrumute jucători de la noi. Noi avem foarte mulți jucători eligibili pentru regula U21. Cei care vor avea nevoie de jucători de la noi, va trebui să plătească”, a spus Stoica la emisiunea Fotbal Club de la Digisport.

Ricardo Florin Grigore in meciul de fotbal dintre CFR Cluj si Dinamo Bucuresti din etapa a V-a a Ligii 1, disputat pe stadionul Constantin Radulescu din Cluj-Napoca, duminica, 19 august 2018.© FOTO: Mircea Rosca / Sport Pictures
Ricardo Florin Grigore in meciul de fotbal dintre CFR Cluj si Dinamo Bucuresti din etapa a V-a a Ligii 1, disputat pe stadionul Constantin Radulescu din Cluj-Napoca, duminica, 19 august 2018. Regula U-21 complică calculele în Liga 1 Betano! Probleme pentru toți mai puțin pentru FCSB și Viitorul Tinerii noștri sunt «pure gold»

Campioana CFR Cluj suferă! Pe cine aduce Rednic la Dinamo pentru regula U-21

O mare problemă la acest capitol o are campioana CFR Cluj. În acest moment, Dan Petrescu are la dispoziție doar 2 jucători U-21: Claudiu Petrila și Valentin Costache. Campionii trebuie să facă transferuri pentru a consolida lotul pentru stagiunea viitoare.

La Dinamo, Mircea Rednic a stabilit deja o strategie pentru a aduce câțiva tineri eligibili U-21. În acest moment “câinii” îi au în lot pe: Ricardo Grigore și Denis Ciobotariu, însă vor reveni Marko Ehman de la Farul și Robert Moldoveanu de la Petrolul. În plus, Rednic îi va testa și pe tinerii Geani Crețu, Alexandru Longher, Gabriel Răducan și Cătălin Măgureanu înainte de debutul noului sezon.

Universitatea Craiova are în acest moment în lot 4 jucători eligibili pentru regula U-21: Valentin Mihăilă, Stephan Drăgici, Raoul Baicu și Jovan Markovic, care a jucat puțin în stagiunea recent încheiată. Corneliu Papură va mai avea nevoie și de alți jucători U-21 pentru a-și consolida lotul.

Pentru celelalte echipe din Liga 1 Betano situația este destul de complicată. În vară, trebuie să aducă jucători eligibili pentru această regulă sau să îi promoveze de la Centrele de copii și juniori. După finalul play-out-ului, echipele vor căuta să își consolideze loturile, însă rămâne de văzut cum vor rezolva această problemă, având în vedere că jucătorii U-21 de calitate costă bani și majoritatea transferurilor făcute de echipele de play-out din Liga 1 sunt făcute doar gratis.

Cristian Costache il inlocuieste pe Constntin Paun in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si CFR Cluj, din cadrul Playoff-ului Ligii 1 Betano, disputat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, duminica 7 aprilie 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Cristian Costache il inlocuieste pe Constntin Paun in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si CFR Cluj, din cadrul Playoff-ului Ligii 1 Betano, disputat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova. Regula U-21 complică calculele în Liga 1 Betano! Probleme pentru toți mai puțin pentru FCSB și Viitorul Tinerii noștri sunt «pure gold»
  • 2 jucători U-21 trebuie să fie în “primul 11” al echipelor din Liga 1 Betano în noul sezon 
  • 1 ianuarie 1998 este data limită de naștere a jucătorilor pentru a fi eligibili la U-21
  • 4,5 milioane de euro este cota lui Dennis Man, cel mai valoros jucător U-21 din Liga 1 Betano