News

Restaurantele, cafenelele și barurile din București se închid din această noapte. Ce se întâmplă cu școlile

07.03.2021 | 11:52
Restaurantele cafenelele si barurile din Bucuresti se inchid din aceasta noapte Ce se intampla cu scolile
ADVERTISEMENT

Din această noapte, restaurantele, cafenelele și barurile din București se vor închide din nou. Decizia a fost anunțată de Comitetul Municipiului București pentru Situația de Urgență.

După creșterea ratei de incidență și intrarea Capitalei în scenariul roșu, CMBSU a transmis după o zi de analize că multe din activitățile preferate pentru relaxare ale cetățenilor vor fi iarăși blocate.

ADVERTISEMENT

Astfel, restaurantele la interior, teatrele, cinematografele, sălile de jocuri de noroc cafenelele și cluburile trag obloanele începând din această noapte.

Se închid restaurantele, cafenelele și barurile din București. Ce se întâmplă cu școlile?

Comitetul Municipiului București pentru Situația de Urgență a decis că în unitățile de învățământ, participarea la ore se va desfășura astfel:

ADVERTISEMENT

Prezență fizică pentru:

  • Toți preșcolarii și elevii din învățământul primar
  • Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-ea și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale
  • Este permisă organizarea cu prezență fizică,în unitățile de învățământ a următoarelor activitățiSimulările examenelor naționale și a examenelor pentru anii terminali
  • Evaluările naționale
  • Orele remediale pentru toate clasele

Participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu. Vezi AICI documentul complet transmis de CMBSU.

ADVERTISEMENT

În documentul transmis astăzi se arată că este permisă prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare, a băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, precum și în spațiile publice dacă au un tavan și un singur perete.

Trebuie să existe o distanță de minimum 2 metri între mese, iar la masă au voie doar 6 persoane dacă sunt din familii diferite.

ADVERTISEMENT

Totodată, autorităție anunță că „este interzisă organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale.”

ADVERTISEMENT