News

Restricții noi. Ce program au magazinele din București. Când e deschis la mall

27.03.2021 | 20:02
Restrictii noi Ce program au magazinele din Bucuresti Cand e deschis la mall
ADVERTISEMENT

Restricțiile noi aduc un alt program pentru magazinele din București, iar la mall, de asemenea, se va schimba orarul. Restricțiile adoptate sâmbătă prin hotărârea comitetului pentru situații de urgență stabilesc și intervalul orar în care pot funcționa supermarket-urile din Capitală.

Concret, viața bucureștenilor va suferi din nou modificări. Începând cu data de 28.03.2021, ora 00:00 s- au dispus restricții aplicabile în București, care includ magazinele de desfacere și mall-urile. Acestea sunt prevăzute în CMBSU nr.19 din 27.03.2021.

ADVERTISEMENT

Măsurile au fost luate „ținând cont de creșterea constantă a numărului de cazuri noi de infectare cu virusul SARS- CoV-2, fapt ce generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a autorităților publice locale organizate la nivelul Municipiului București și a sistemului sanitar”, precizează CMBSU, conform ProTV. Vezi AICI lista completă a noilor restricții decise pentru București.

Program nou pentru magazinele din București. Când e deschis la mall și când putem merge la supermarket? Restricții noi

„Programul operatorilor economici care desfașoară activități de comerț/prestări servicii în spații închise și /sau deschise, publice și/sau private, se poate desfășura în intervalul 05.00 – 18.00 în zilele de vineri, sâmbăta și duminica. În zilele de luni – joi, programul poate fi desfășurat în intervalul orar 05.00 – 21.00, cu condiția menținerii incidenței cumulată la cel mult 7,5/1000 locuitori.

ADVERTISEMENT

Prin excepție de la prevederile de mai sus, în intervalul orar 21,00 – 05,00 în zilele de luni până joi, respectiv 18.00 – 05.00 în zilele de vineri, sâmbătă, duminică, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatori economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Tot prin excepție de la prevederile de mai sus unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, și cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

ADVERTISEMENT

Menționam că aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată pe o perioada de 14 zile scade sub 3,5/1.000 de locuitori.

Totodată, s – a hotărât să se suspende activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise, în domeniul sălilor de sport/fitness.
Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5/1.000 de locuitori”, se arată în comunicatul CMBSU, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Program magazine în București. Se închid la ora 18 în weekend. Când e deschis la mall? Va fi limitat numărul de persoane

Mall-urile nu au un program special față de restul magazinelor. Va fi limitat accesul numărului de persoane. De asemenea, administratorii trebuie să asigure condiții minime de distanțare socială pentru clienți.

„Accesul clienților în cadrul centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți agenți economici, de tip mall, se va realiza astfel încat să se asigure menținerea distanței fizice de minimum 2 metri și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 m.p./persoană, cu respectarea tuturor prevederilor Ordinului Comun al Ministrului Sănătății și Ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri nr.1088/1910 din 2020.

Accesul în piețele agroalimentare și în piețele volante se face cu respectarea distanțării de minimum 2 m între oricare două persoane, dar fără a depăși 50% din capacitatea maximă a pieței, cu aplicarea prevederilor Ordinului comun 335/2020 al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii și Protecției Sociale”, conform CMBSU.

ADVERTISEMENT