Rețeta bunicilor de ardei umpluți de post. Ce trebuie să pui ca să fie gustoși, care e secretul. Preparatul culinar rămâne la fel de gustos și de savuros chiar dacă nu conține niciun strop de carne. Te asigurăm de asta!
Rețeta perfectă pentru Postul Crăciunului. Cum se fac ardeii umpluți ca-n anii copilăriei noastre petrecute la țară
Ardeii umpluți sunt un fel de mâncare care se poate pregăti cu mare încredere în Postul Crăciunului. Este o rețetă foarte simplu de făcut, aroma fiind una care te transpune în copilărie, în timpul alături de bunici.
Secretul celui mai bun preparat culinar stă în condimente. Unul dintre cele mai folosite pentru ardeii umpluți este cimbrul. De asemenea, gustul aparte este oferit și de legumele călite.
Ingrediente pentru mâncarea de post:
- 500 de grame de ciuperi
- 100 grame de orez
- 100 ml de roșii pasate
- 7-8 bucăți de ardei gras
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 ceapă mare
- 1 morcov mare
- 1 legătură de pătrunjel
- cimbru
- sare și piper, după gust.
Mod de preparare ardei umpluți. Cum se fac în Postul Crăciunului:
- Ardeii se spală bine, se curăță de semințe cu ajutorul unei lingurițe și se îndepărtează ”capacul”
- Se curăță și celelalte legume, se spală și se taie cât mai mărunt
- Se adaugă uleiul într-o tigaie și se pune ceapa la călit împreună cu usturoiul mărunțit
- Când ceapa devine translucidă se adaugă ciupercile tăiate cubulețe. Se amestecă continuu să nu se lipească
- Legumele se țin pe aragaz până când își schimbă culoarea integral
- Se adaugă 2-3 linguri din piureul de roșii, apoi restul de ingrediente: orezul, morcovul, pătrunjelul și condimentele
- Cu ajutorul compoziției obținute mai sus se umplu ardeii și se lasă într-o tavă termorezistentă
- Pe lângă ardeii umpluți se toarnă apa combinată cu restul de sos de roșii. Se toarnă până la jumătatea înălțimii lor
- Tava se ține la cuptor pentru aproximativ 70-80 de minute, la 160 de grade Celsius
- În momentul în care ardeii sunt rumeniți înseamnă că sunt gata. Se servesc cu mămăligă și ardei iute.