Burgerul este unul dintre cele mai populare preparate din lume. Fiecare țară, dar și fiecare bucătar are propria rețetă pentru o astfel de gustare.
Însă, rețeta propusă de Cătălin Scărlătescu a ajuns să fie apreciată la scară largă. Chef-ul de la Antena 1 propune o rețetă simplă, rapidă și foarte delicioasă.
Ingredientele de care este nevoie pentru prepararea unui burger ca la restaurant se găsesc în bucătaria oricui, iar pașii care trebuie urmați pentru prepararea unui burger, marca chef-ul Cătălin Scărlătescu, sunt foarte simpli.
Ingredientele de care este nevoie pentru rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu
Modul de preparare pentru rețeta de burgeri a vedetei de la Antena 1
Conform rețetei lui Cătălin Scărlătescu, pentru o masă copioasă, se alege mai întâi cantitatea dorită de burgeri. În funcție de câți doriți să preparați, cantitatea de carne de porc, vită sau pui, crește.
Primul pas pentru a face chiftelele de carne este acela de a amesteca sarea și piperul cu carnea tocată. Ulterior, amestecul se ține la frigider timp de o oră și jumătate, apoi se formează chiftelele pentru burger și se pun pe grătarul deja încins.
În funcție de cum vă doriți să fie carnea preparată, acestea se întorc atunci când își schimbă culoarea, iar înainte de a fi gata se pune o felie de cașcaval peste chiftele, pentru a se topi.
În timp ce chiftelele de carne sunt pe grătar, se taie chiflele de pâine pe jumătate. După ce ați tăiat chiflele, lăsați-le pe grătar 1-2 minute, asta după ce ați uns bine grătarul cu unt.
Ardeiul copt, spune chef-ul de la Antena 1, este ingredientul secret al burgerului pentru un gust deosebit. Acesta se taie în fâșii subțiri împreună cu roșiile și castraveții murați.
Când chiflele s-au prăjit și la fel s-a întâmplat și cu chiftelele de carne se începe montarea burgerului. Peste prima jumătate de chiflă caldă se adăugă salata verde și apoi carnea, iar ulterior se pun și celelalte legume: ardeiul, castraveții, dulceața de ceapă și roșiile.
După gust, adăugați și sosurile, pe care le puteți întinde pe a doua parte a chiflei, iar înainte de a termina montarea preparatului adăugați și pătrunjelul și rozmarinul. Gata, asta este tot, poftă bună!