Life

Rețeta de burgeri a lui chef Cătălin Scărlătescu. Cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie

Un burger este pe cât de simplu de preparat, pe atât de gustos. Rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu demonstrează acest lucru. Iată cum se prepară și de ce ingrediente este nevoie. 
25.01.2022 | 21:51
Reteta de burgeri a lui chef Catalin Scarlatescu Cum se prepara si de ce ingrediente ai nevoie
Burgeri după rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu. Sursă foto: Instagram. Montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Burgerul este unul dintre cele mai populare preparate din lume. Fiecare țară, dar și fiecare bucătar are propria rețetă pentru o astfel de gustare.

Însă, rețeta propusă de Cătălin Scărlătescu a ajuns să fie apreciată la scară largă. Chef-ul de la Antena 1 propune o rețetă simplă, rapidă și foarte delicioasă.

ADVERTISEMENT

Ingredientele de care este nevoie pentru prepararea unui burger ca la restaurant se găsesc în bucătaria oricui, iar pașii care trebuie urmați pentru prepararea unui burger, marca chef-ul Cătălin Scărlătescu, sunt foarte simpli.

Rețeta de burger a lui Cătălin Scărlătescu

Ingredientele de care este nevoie pentru rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu

  • carne toccata
  •  unt
  •  maioneză
  •  sare și piper boabe
  •  ketchup
  •  muștar
  •  roșii
  •  salată verde
  •  castraveți murați
  •  salată verde
  •  ardei copt
  •  pătrunjel
  •  rozmarin
  •  cașcaval
  •  dulceață de ceapă
  •  chifle cu semințe
ADVERTISEMENT

Modul de preparare pentru rețeta de burgeri a vedetei de la Antena 1

Conform rețetei lui Cătălin Scărlătescu, pentru o masă copioasă, se alege mai întâi cantitatea dorită de burgeri. În funcție de câți doriți să preparați, cantitatea de carne de porc, vită sau pui, crește.

Primul pas pentru a face chiftelele de carne este acela de a amesteca sarea și piperul cu carnea tocată. Ulterior, amestecul se ține la frigider timp de o oră și jumătate, apoi se formează chiftelele pentru burger și se pun pe grătarul deja încins.

ADVERTISEMENT

În funcție de cum vă doriți să fie carnea preparată, acestea se întorc atunci când își schimbă culoarea, iar înainte de a fi gata se pune o felie de cașcaval peste chiftele, pentru a se topi.

În timp ce chiftelele de carne sunt pe grătar, se taie chiflele de pâine pe jumătate. După ce ați tăiat chiflele, lăsați-le pe grătar 1-2 minute, asta după ce ați uns bine grătarul cu unt.

ADVERTISEMENT

Ardeiul copt, spune chef-ul de la Antena 1, este ingredientul secret al burgerului pentru un gust deosebit. Acesta se taie în fâșii subțiri împreună cu roșiile și castraveții murați.

Când chiflele s-au prăjit și la fel s-a întâmplat și cu chiftelele de carne se începe montarea burgerului. Peste prima jumătate de chiflă caldă se adăugă salata verde și apoi carnea, iar ulterior se pun și celelalte legume: ardeiul, castraveții, dulceața de ceapă și roșiile.

După gust, adăugați și sosurile, pe care le puteți întinde pe a doua parte a chiflei, iar înainte de a termina montarea preparatului adăugați și pătrunjelul și rozmarinul. Gata, asta este tot, poftă bună!

 

 

ADVERTISEMENT