Life

Rețetă de chec pufos de la Jamilla. E un desert clasic foarte gustos

Checul este un desert pufos care ne amintește de copilărie și de bunici. Jamilla ne spune cum se pregătește acest preparat culinar foarte îndrăgit de români.
20.06.2022 | 08:09
Reteta de chec pufos de la Jamilla E un desert clasic foarte gustos
Rețetă de chec. Cum să faci acest desert pufos și delicios ca Jamilla. Sursa foto: Instagram / Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Rețeta este foarte ușor de realizat și nu conține foarte multe ingrediente, cu siguranță, le ai deja în propria bucătărie. Desertul este ideal pentru o masă în familie sau când ai invitați, indiferent că este sărbătoare sau nu.

Rețetă de chec. Cum să faci acest desert pufos și delicios ca Jamilla

Jamilla realizează conținut încă din anul 2012 și se numără printre bucătarii care face filmulețe rețetelor sale. Printre acestea se numără checul pufos, care este unul dintre cele mai gătite de gospodinele de la noi din țară.

ADVERTISEMENT

Ingrediente:

  • 200 grame de făină
  • 200 grame de zahăr
  • 5 ouă
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri de cacao
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • o linguriță de praf de copt
  • un praf de sare.

Mod de preparare chec pufos cu cacao. Pașii de urmat:

  1. Primul pas este separarea celor 5 ouă în două boluri diferite
  2. În bolul cu albușuri se pune praful de sare și se mixează totul la viteză mică prima oară
  3. Se mărește viteza până când se formează o spumă
  4. Se adaugă peste albușuri zahărul vanilat și se mixează din nou
  5. Se adaugă treptat zahărul tos puțin câte puțin, de preferat câte o lingură pentru a se topi complet
  6. Albușurile trebuie să fie sticloase și suficient de tari
  7. Peste gălbenușuri se adaugă uleiul de floarea soarelui și se amestecă
  8. Pont: uleiul se pune puțin câte puțin pentru a se încorpora bine
  9. Compoziția de mai sus de toarnă treptat peste bezea. Cu o spatulă se amestecă de jos în sus
  10. Praful de copt se amestecă cu făina și se încorporează totul
  11. Făina se adaugă în ploaie peste compoziția de albușuri și gălbenușuri
  12. Jumătate din aluat se pune într-un alt bol
  13. Într-una dintre jumătăți se adaugă cacao care a fost diluată cu puțină apă
  14. Pentru a coace checul este nevoie de o tavă mare pentru cozonac. Se adaugă pe fundul ei hârtie de copt
  15. Se adaugă cele două compoziții în straturi până când se umple tava
  16. De asemenea, cele două compoziții se pot amesteca și altfel
  17. Checul trebuie să stea la cuptor, la foc mediu, aproximativ 30-40 de minute
  18. Se coace la o temperatură de 175 de grade Celsius
  19. Se verifică cu ajutorul unei scobitori. Dacă aceasta este curată, atunci desertul este gata
  20. Checul pufos și aromat este gata să fie savurat! Poftă bună!
ADVERTISEMENT