Rețeta este foarte ușor de realizat și nu conține foarte multe ingrediente, cu siguranță, le ai deja în propria bucătărie. Desertul este ideal pentru o masă în familie sau când ai invitați, indiferent că este sărbătoare sau nu.
Rețetă de chec. Cum să faci acest desert pufos și delicios ca Jamilla
Jamilla realizează conținut încă din anul 2012 și se numără printre bucătarii care face filmulețe rețetelor sale. Printre acestea se numără checul pufos, care este unul dintre cele mai gătite de gospodinele de la noi din țară.
Ingrediente:
- 200 grame de făină
- 200 grame de zahăr
- 5 ouă
- 4 linguri de ulei
- 2 linguri de cacao
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- o linguriță de praf de copt
- un praf de sare.
Mod de preparare chec pufos cu cacao. Pașii de urmat:
- Primul pas este separarea celor 5 ouă în două boluri diferite
- În bolul cu albușuri se pune praful de sare și se mixează totul la viteză mică prima oară
- Se mărește viteza până când se formează o spumă
- Se adaugă peste albușuri zahărul vanilat și se mixează din nou
- Se adaugă treptat zahărul tos puțin câte puțin, de preferat câte o lingură pentru a se topi complet
- Albușurile trebuie să fie sticloase și suficient de tari
- Peste gălbenușuri se adaugă uleiul de floarea soarelui și se amestecă
- Pont: uleiul se pune puțin câte puțin pentru a se încorpora bine
- Compoziția de mai sus de toarnă treptat peste bezea. Cu o spatulă se amestecă de jos în sus
- Praful de copt se amestecă cu făina și se încorporează totul
- Făina se adaugă în ploaie peste compoziția de albușuri și gălbenușuri
- Jumătate din aluat se pune într-un alt bol
- Într-una dintre jumătăți se adaugă cacao care a fost diluată cu puțină apă
- Pentru a coace checul este nevoie de o tavă mare pentru cozonac. Se adaugă pe fundul ei hârtie de copt
- Se adaugă cele două compoziții în straturi până când se umple tava
- De asemenea, cele două compoziții se pot amesteca și altfel
- Checul trebuie să stea la cuptor, la foc mediu, aproximativ 30-40 de minute
- Se coace la o temperatură de 175 de grade Celsius
- Se verifică cu ajutorul unei scobitori. Dacă aceasta este curată, atunci desertul este gata
- Checul pufos și aromat este gata să fie savurat! Poftă bună!