Life

Rețetă de cheesecake cu vișine. Desertul pe care îl vrea toată familia!

01.02.2021 | 16:23
Reteta de cheesecake cu visine Desertul pe care il vrea toata familia
Rețetă de cheesecake cu vișine. Desertul pe care îl vrea toată familia! Sursa foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă o rețetă delicioasă de cheesecake cu vișine, un desert pe care îl vrea toată familia, mai ales că se face doar cu ingrediente naturale și nu necesită coacere. 

Prăjitura se prepară în aproximativ o oră, iar combinația inedită de brânză dulce de vaci, vișine și blat din biscuiți, fiind un desert răcoritor și perfect pentru toate anotimpurile.

ADVERTISEMENT

Pentru această rețetă sunt necesare atât vișinele proaspete, cât și cele din dulceață. Cheesecake-ul cu vișine se păstrează la frigider, având ingrediente ușor alterabile la căldură. De asemenea, este recomandat să se consume într-o zi sau două pentru a-și menține gustul proaspăt.

Rețetă de cheesecake cu vișine. Un desert simplu și fără coacere

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 200 grame de biscuiți simpli
  • 2 linguri de zahăr tos fin
  • 100 grame de unt

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 500 grame de brânză dulce de vaci 
  • 4 linguri de zahăr tos fin
  • 150 ml de smântână grasă
  • 2 plicuri de vanilie
  • coaja răzuită de la 1/2 lămâie
  • vișine din 1/2 borcan de dulceață (sau din compot, dar fără sâmburi)
ADVERTISEMENT

Ingrediente necesare pentru jeleul de vișine:

  • 500 grame de vișine proaspete
  • 200 grame de zahăr tos
  • 2 linguri de amidon alimentar
  • 200 ml de apă

Mod de preparare cheesecake cu vișine. Ce pași trebuie să urmezi

  1. Se începe cu prepararea blatului. Se sfărmă biscuiții și se amestecă cu zahărul tos și cu untul topit până ce se obține o pastă omogenă.
  2. Pasta trebuie să fie bine legată și se pune într-o formă de copt cu pereți detașabili, urmând să fie pusă la frigider pentru a se întări.
  3. Pentru cremă: se amestecă brânza dulce de vaci – care trebuie să fie foarte bine scursă, altfel prăjitura se va lăsa – cu smântâna, zahărul, vanilia și coaja răzuită de lămâie până ce se obține o cremă omogenă. Crema se pune la frigider.
  4. Pentru jeleu: vișinele se spală și se scurg bine de apă, se scot sâmburii și se adaugă zahărul, amidonul alimentar și apa.
  5. Într-o cratiță la foc mic se amestecă continuu, până ce compoziția se îngroașă și devine lucioasă și de o culoare roșu aprins.
  6. Pe o baie de apă rece se pune jeleul de vișine, după care se începe nivelarea prăjiturii.
  7. Se scoate blatul de la rece, iar deasupra acestuia se toarnă o jumătate din compoziția cremei de brânză.
  8. Peste cremă se adaugă vișinele din dulceață, care trebuie să fie scurse de sirop.
  9. Se toarnă și cealaltă jumătate din compoziție de cremă, după care se toarnă jeleul de vișine, după ce s-a răcit complet.
  10. Tava se lasă la frigider pentru câteva ore sau până a doua zi, urmând să fie desprinsă cu grijă cu lama subțire a unui cuțit.
  11. Se desfac pereții detașabili ai formei, se taie în felii și va fi servită rece. Prăjitura va fi ținută la frigider până ce se termină și este indicat să fie servită în maxim două zile, întrucât brânza dulce și smântân se acresc repede. Poftă bună!
ADVERTISEMENT

Tags: