Rețetă de conopidă murată împreună cu sfeclă roșie. Nu te vei mai sătura de acest preparat culinar care merge de minune alături de foarte multe feluri de mâncare, cum ar fi fripturile suculente realizate la cuptor.
Rețetă de conopidă și sfeclă roșie. E o conservă perfectă pentru sezonul rece
Rețeta de conopidă și sfeclă roșie nu este una complicată, nu necesită mult timp și nici foarte multe ingrediente. E o conservă perfectă pentru sezonul rece și pe care o vei savura la fiecare masă, dar și simplă.
Ingrediente necesare:
- o conopidă de dimensiuni potrivite
- o sfeclă roșie
- un morcov
- câțiva căței de usturoi
- boabe de piper
- o bucată de hrean
- câteva frunze de țelină
- sare grunjoasă neiodată
- borcane sterilizate.
Care este modul de preparare al conopidei cu sfeclă roșie:
- Conopida se spală foarte bine în apă rece și apoi se desface în buchețele
- Morcovul, frunzele de țelină și hreanul se spală, de asemenea, și se curăță
- Toate legumele se taie felii
- Pe fundul borcanelor se pun frunzele de țelină
- Bucățile de conopidă se așază în borcane și se presară printre ele deasupra morcovul, cățeii de usturoi întregi, boabele de piper și hreanul
- Sfecla se curăță de coajă și se taie felii, apoi se pune în apă cu puțină sare
- Pont pentru saramură: proporția este de o lingură de sare la 1 litru de apă
- Sfecla se dă la încălzit până când se dizolvă complet sarea din oală. Nu trebuie să clocotească
- Se completează borcanele cu feliile de sfeclă și cu saramură
- Se pun capacele și se lasă în cămară, la rece
- Sfat: e bine la după câteva zile să se vânture zeama pentru a lăsa aerul să iasă și să nu prindă mucegai
- Conopida murată în saramură împreună cu sfecla roșie este delicioasă
- Sfecla este cea care oferă culoarea roz preparatului
- Gospodinele mai pun la murat și conopidă alături de piper roșu sau cu ardei gras
- Spor la treabă!