Life

Rețeta de gogoși umplute cu ciocolată de la Jamila. Mai delicios de atât nu se poate!

Vă prezentăm rețeta de gogoși umplute cu ciocolată de la Jamila, celebra bucătăreasă care face furori pe Youtube cu deliciile sale!
23.06.2021 | 14:15
Reteta de gogosi umplute cu ciocolata de la Jamila Mai delicios de atat nu se poate
Rețetă de gogoși cu ciocolată. Foto: Youtube Jamila Cuisine
ADVERTISEMENT

Rețeta de gogoși umplute cu ciocolată de la Jamila este una dintre preferatele multor români. Gogoșile se numără printre deserturile preferate ale românilor, alături de clătite și cozonaci.

Pentru rețeta de gogoși vei avea nevoie de jumătate de litru de lapte, un kilogram de făină, 5 ouă, 150 de grame de zahăr, o lingură de esență de vanilie. 20 de grame de drojdie uscată, o lingură de esență de lămâie, 50 de mililitri de ulei și puțină sare.

ADVERTISEMENT

Pentru crema de ciocolată îți trebuie o jumătate de litru de lapte, ciocolată neagră, 30 de grame de amidon și 100 de grame de zahăr.

Rețeta de gogoși umplute cu ciocolată de la Jamila Cuisine

Pune laptele călduț în bolul unui mixer. Laptele trebuie să fie cald cât să nu te arzi. Amestecă laptele cu drojdia, iar după 5 minute adaugă zahărul și ouăle aflate la temperatura camerei.

ADVERTISEMENT

Pune, de asemenea, uleiul și cele două esențe, de vanilie și lămâie, dar și făina. La final, adaugă și sarea.

Pornește mixerul și frământă aluatul pentru aproximativ 10 minute cât să devină suplu.

Aluatul ar trebui să fie gata după acest interval. Trebuie să fie puțin lipicios și neted. Pune aluatul într-un bol uns cu ulei și lasă-l la loc călduț, la dospit, până își dublează volumul.

ADVERTISEMENT

Presară aluatul cu făină. Pune făină și pe blatul de lucru. Aplatizează-l ușor și răstoarnă aluatul peste blat. Dă o formă rotundă aluatului cu ajutorul unui pahar după ce ai trecut paharul prin făină.

Înlătură excesul, iar din aluatul rezultat vei putea forma din nou gogoși.

Cum prepari crema de ciocolată neagră

Pune laptele într-o cratiță, adaugă zahărul și amidonul și amestecă bine cu un tel. Gătește crema la foc mediu și amestecă încontinuu până când se îngroașă.

ADVERTISEMENT

Când s-a îngroșat, ia crema de pe foc și adaugă bucățile de ciocolată neagră. Poți să o rupi în bucățele și să le pui în crema fierbinte.

Amestecă în continuare cu un tel și lasă crema la răcit. Pune gogoșile în baie de ulei într-o cratiță, la foc mediu.

După ce sunt gata, umple gogoșile cu crema de ciocolată preparată inițial. Poți să folosești o seringă atunci când străpungi aluatul sau o ustensilă specială pentru astfel de situații. Îți urăm poftă bună și spor la făcut gogoși!

 

ADVERTISEMENT