Ciorba de pui a la grec este delicioasă și perfectă pentru persoanele care iubesc preparatele culinare drese cu smântână și cu multă verdeață.
Rețeta este una simplă, la îndemâna oricui și nici nu are nevoie de foarte multe ingrediente. Acest fel de mâncare este ideal în zilele friguroase de iarnă.
De asemenea, ciorba de pui a la grec este consistentă, acrișoară și cremoasă. Și unde mai pui că este foarte îndrăgită și de cei mici. Copiii o vor adora instant.
Ciorbă de pui a la grec. Preparatul culinar e consistent și cremos
Ingrediente pentru ciorba de pui a la grec:
- carne de pui
- 250 grame de orez
- smântână cu 20% grăsime
- 4 ouă
- 2,5 litri de apă
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 țelină
- 1 ceapă galbenă
- 1 lămâie
- 1 legătură de verdeață, pătrunjel
- sare și piper, după gust.
Mod de preparare ciorbă de pui a la grec. Pașii de urmat:
- Carnea se pună la fiert în apă cu sare. Se lasă la foc mic și se ia mereu spuma formată deasupra
- Când este gata se scoate pe o farfurie și se taie în bucăți mici. Se scot oasele dacă este cazul
- Supa în care a fiert carnea se strecoară printr-o sită măruntă până se limpezește
- Legumele tăiate cuburi și zeama de la lămâie se pun la fiert în supa strecurată
- Se adaugă orezul clătit în apă rece
- Oala trebuie să stea pe aragaz acoperită cu un capac
- Se poate adăuga și o foaie de dafin, dar nu se ține prea mult pentru că supa devine amară după
- Dressingul se realizează din cele 4 gălbenușuri care se amestecă cu smântâna
- Se ia oala de pe foc și se adaugă un polonic de ciorbă în vasul cu ouă și smântână. Se amestecă până la omogenizare
- Compoziția diluată se pune înapoi în oală și se amestecă totul
- Se pune oala din nou pe foc și se lasă până la primul clocot. Se stinge focul apoi
- Ciorba se drege cu sare și piper
- Se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt
- Ciorba de pui a la grec se servește fierbinte și cu pâine caldă sau prăjită
- Poftă bună!