Life

Rețeta simplă de pâine pufoasă, fără frământare, cu trei ingrediente. Secretul brutarilor

Rețetă delicioasă și simplă de pâine pufoasă. Nu este nevoie de frământare, ci doar de trei ingrediente. Secretul la care apelează brutarii.
20.02.2024 | 00:52
Reteta simpla de paine pufoasa fara framantare cu trei ingrediente Secretul brutarilor
Rețetă delicioasă de pâine fără frământare. Sursa foto: Rețete practice
ADVERTISEMENT

Dacă te-ai săturat de pâinea din comerț sau dacă ți se pare prea scumpă, având în vedere creșterea prețurilor din ultimii trei ani, atunci pâinea de casă îți va fi de mare folos. Iată o rețetă delicioasă și simplă.

Pâine delicioasă de casă, fără frământare. Ai nevoie de doar trei ingrediente

Prin rețeta de față, pâinea la cuptor va ieși pufoasă și sățioasă, chiar fără frământare și cu doar trei ingrediente. Dintr-o singură felie în mod cert te vei sătura. Unii sunt atât de pofticioși, încât o mănâncă goală.

ADVERTISEMENT

Lista de ingrediene este una accesibilă oricărei gospodine. Produsele se găsesc la orice magazin alimentar sau supermarket și sunt foarte ietine. Ai nevoie în mod clar de făină, pe care o poți pune într-un bol după ochi sau într-o cantitate de una, două căni.

Îți mai trebuie două lingurițe de sare de mare, 2 lingurițe de drojdie și 2 sau trei căni de apă. Ce trebuie să faci mai departe? Amestecă toate cele menționate, dar mai puțin apa, cu ajutorul unei lingure de lemn.

ADVERTISEMENT

Modul de preparare

Pe parcursul amestecului, drojdia din aluat va crea procesul de fermentație, va declanșa și dioxid de carbon, iar această mișcare va fi precum o frământare.  Se adaugă între timp și apa caldă și se amestecă din nou.

Se va amesteca până când nu se va mai vedea deloc făină. Ulterior, se va acoperi aluatul cu un prosop și se va lăsa la dospit pentru două ore. Ideal ar fi să-i asiguri un loc cald, încât să se nu răsufle.

ADVERTISEMENT

Odată expirate cele 120 de minute, se dă prosopul la o parte, racleta se dă prin făină și se va deplasa cu ajutorul ei o margine a aluatului peste partea opusă. Inițial, de sus în jos, după care de la stânga la dreapta.

Se va repeta ultima operațiune de câteva ori și vei observa că aluatul va căpăta o formă ovală. Spre final, se va învârti ușor aluatul, tapentându-l pe la margini, încât să i se dea o formă rotundă.

ADVERTISEMENT

Ultimul pas prevede ca să pui pâinea într-o tigaie de copt sau într-o tavă de copt. Acoperă recipientul cu o foaie de copt și preîncălzește cuptorul la 450 de grade. Pâine se va lăsa la copt pentru 35 de minute. Se va verifica dacă este gata cu ajutorul unui bețișor.

ADVERTISEMENT