Rețeta de pâine cu usturoi, brânză și cimbru, este una cu care nu vei da greș. Se prepară ușor și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Preparatul se poate servi și fără alte feluri de mâncare lângă.
Atunci când nu mai știi ce să gătești pentru tine și familia ta, trebuie să știi că există numeroase rețete pe care le poți încerca acasă. Nu necesită multe ingrediente, astfel că sunt și foarte ieftine, iar modul de preparare este unul simplu.
De exemplu, o rețetă pe care o poți încerca acasă este cea de pâine de casă cu usturoi, brânză și cimbru, care se face foarte ușor și nu are nevoie de foarte mult timp de preparare.
Ingredientele sunt la îndemâna oricui și trebuie doar să respecți cu atenție modul de preparare pentru ca totul să-ți iasă ca la carte. Rețeta este foarte simplă și, cu siguranță, le va plăcea foarte mult celor dragi.
Această pâine se poate mânca și singură, fără alte preparate lângă. Este delicioasă și merită încercată, așa că citește în continuare și află de ce ingrediente ai nevoie.
Făina se cerne într-un castron mare, după care se adaugă drojdia și sarea. În alt bol separat, se combină mierea, 300 ml de apă caldă și uleiul de măsline. Se amestecă bine totul, iar treptat se toarnă amestecul cu făină și se frământă un aluat omogen.
Aluatul se pune într-un bol, se acoperă și se lasă la loc călduț pentru de 30 de minute, timp în care aluatul trebuie să crească, potrivit stiridiaspora.ro. Între timp, se combină untul și usturoiul într-un castron mic.
Se pune aluatul pe o suprafață tapetată cu făină, după care se aplatizează ușor și se rulează într-un strat. Aluatul se unge cu unt și usturoi și se presară cu brânză și cimbru. Se acoperă cu folie alimentară și se pune la loc cald, timp de 30 de minute.
Între timp, se pornește cuptorul la preîncălzire, la 180 de grade Celsius. Se introduce aluatul crescut în cuptorul preîncălzit și se lasă la crescut timp de 30 de minute. Pâinea cu usturoi, brânză și cimbru este gata. Poftă bună!