Rețetă simplă de plăcintă americană cu mere. O să vrei să mănânci numai American Pie de acum înainte. Este un preparat culinar savuros, perfect pentru toamnă când fructele se găsesc în belșug în piețe și în magazine.
Rețetă delicioasă de American Pie. Desertul ideal pentru o zi de toamnă rece
Plăcinta cu mere are un aluat fraged și o compoziție bogată. FANATIK îți recomandă să încerci desertul de origine americană de care te vei îndrăgosti de la prima gustare.
Ingrediente pentru aluatul plăcintei cu mere:
- 300 grame de făină
- 200 grame de unt rece
- 40 ml de apă rece
- 30 grame de zahăr
- 20 ml de smântână lichidă pentru frișcă
- un praf de sare
Ingrediente pentru umplutura desertului:
- 600 grame de mere curățate de coajă și feliate
- 150 grame de zahăr tos
- 20 grame de amidon
- 20 ml de zeamă de lămâie
- o jumătate de linguriță de scorțișoară
- un sfert de linguriță de nucșoară
- opțional: 25 grame de unt, un ou și o lingură de zahăr tos.
Cum se pregătește plăcinta cu mere exact ca-n America. Pașii de urmat:
- Aluatul se pregătește din făina cernută cu un praf de sare ș i cu zahărul tos. Se folosește un mixer
- Se adaugă peste ingredientele de mai sus untul tăiat în cubulețe mici
- Se mixează totul cu paleta până când untul se fărămițează complet în făină
- Se pun în bol apa rece și smântâna lichidă, proaspăt scoasă din frigider
- Se mai mixează încă o dată până când aluatul începe să se adune
- Se scoate compoziția din aparat și se frământă pe un blat de lemn cu podul palmei
- Se împarte aluatul în două părți, una trebuie să fie mai mare pentru a forma baza plăcintei. Partea mai mică este utilizată pentru a acoperi desertul
- Bucata de aluat mai mică se păstrează la rece acoperită cu o folie alimentară până va fi folosită
- Aluatul se presează în tavă și se taie bucățile de pe margine. Se pune la rece, la frigider, până se face umplutura
- Merele se curăță de coajă, de cotoare și se feliază subțire
- Feliile de fruct se stropesc cu zeamă proaspătă de lămâie pentru a evita oxidarea
- Se adaugă peste zahărul, scorțișoara și nucșoara și se amestecă totul foarte bine
- Se pune amidonul și se mai amestecă încă o dată ingredientele
- Feliile de măr trebuie să fie acoperite complet de zahăr, mirodenii și amidon. Se lasă la temperatura camerei circa 30 de minute pentru macerare
- Umplutura se adaugă în tavă în strat uniform cu tot cu zeama rămasă în bol
- Se pune deasupra fructelor din loc în loc untul tăiat în cuburi mici
- Se întinde partea mai mică de aluat deasupra și se ung marginile cu un ou bătut
- Se presează marginile, se taie aluatul în exces și se dă tava la cuptor la 180 de grade Celsius
- Plăcinta cu mere este gata în 40-45 de minute sau când este rumenită deasupra
- Se servește caldă. Poftă bună!